יוסי

מזכירות מול אסיפת ישוב

שאלה שנייה, האם מזכירות יכולה לשלול אסיפה של הישוב? הבנתי שאסיפת ישוב גוברת על החלטת מזכירות, האם אם כך אפשר למשל לבטל מיסי אגודה באסיפה? ואם אפשרי אז האם כל אסיפה גם אם יגיעו עשרה מנומנמים לאסיפה הם יוכלו לבטל את המיסים של הישוב?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ועד-הנהלה של אגודה שיתופית ( לרבות בכינויו המקובל בקיבוצים – "מזכירות הקיבוץ" ) כפוף להוראות שנתקבלו כדין באסיפה הכללית; כאשר בהתכנסות לאסיפה כללית אין קוורום מינימאלי הנדרש לפי תקנון-האגודה – ניתן לקיים אסיפה נידחית, אשר עשויה לדון ולהחליט בכל קוורום, ובלבד שניתנה על כך הודעה ( למעשה - גם אזהרה ) מראש לכל חברי-האגודה. כמובן שלגבי כל התכנסות יש לתת זימון מתאים מראש, לרבות תוך פירוט הנושאים שיועמדו לדיון ולהצבעה. לפיכך, מי שנמנע מלהופיע להתכנסותה של אסיפה כללית שזומנה כראוי, ובמיוחד לאסיפה נידחית העשויה להגיע להחלטה בכל קוורום – איננו מגלה עניין ועירנות לנושאי-ההצבעה, יותר מכל מי שהגיעו לאסיפה והצביעו בה לפי זכות ההצבעה הנתונה להם. בהערה לעצם העניין: תשלומים הניגבים ע"י האגודה מחבריה, אמורים להיות על-פי החלטות או החלטות של האסיפה הכללית, או לפי סמכויות או מחויבויות על-פי דין. לפחות חלק מהתשלומים השונים ( המכונים לעתים "מיסי אגודה" או "מיסי יישוב" ) גם אמור להיכלל בתקציב שנתי, המאושר מראש ע"י האסיפה הכללית. עם זאת, מי שחושש לשינוי במהלך השנה ב"מערכת" הכספית של האגודה, להגדלה או להפחתה – יתכבד ויטרח להגיע לכל דיון העשוי להביא להחלטה מחייבת בנושא, ויפעל כמיטב יכולתו גם להופעתם של בעלי-עניין כמותו. כחלופה, ניתן ליזום תוספת מתאימה בתקנון-האגודה, אשר תדרוש מינימום ראוי של מצביעים כתנאי להפחתה בתיקצוב שאושר, ואולי אף תנאי נוסף של ביסוס בחוות-דעת כלכלית או חשבונאית.