יאיר

תשלומי מיסים בנחלות - מימוש צוואה

על פי צו קיום צוואה אחד האחים קיבל על עצמו לקחת את הנחלה ולפצות את יתר האחים לאחר ביצוע שמאות.מאחר ואין מס בגין ירושה האם התשלום של האח על פי הצוואה לפצות את האחים הוא אירוע מס שצריך לדווח לשלטונות המס. ואם צריך לשלם מס באילו מיסים מדובר .

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! קבלת זכויות בנחלה במושב מצריכה ליווי של עו"ד, הבקי בנושא - לרבות בנושא-המשנה החשוב של מיסוי מקרקעין. כאשר יורש כלשהו מקבל פיצוי מהיורש המקבל את מלוא הזכויות בנחלה, הדבר מצריך דיווח לרשות המסים, אגף מיסוי מקרקעין; חובת תשלומי מס תחול לגבי אותו חלק מהתשלום שאיננו מתוך חלקו של המשלם בעיזבון, ואשר אין ניתן לראותו כחלק מהסדר פנימי של "חלוקת-עיזבון" בין היורשים. חלק-התשלום שאינו בא מתוך העיזבון, והחייב במס כאמור – ייבחן כחייב מס-רכישה מהמשלם, המקבל את הנחלה, ומס-שבח-מקרקעין – מהיורש המקבל את הפיצוי.