דורית חזן

הדחת יו"ר ועד כיצד ניתן לעשות זאת

נדמה שיו"ר הועד עובד בניגוד לרצון הוועד ורצון רוב התושבים בישוב. מסרב לכנס ישיבות ולהעלות נושאים בישיבות מתערב באופן בוטא בנושאים הקשורים לוועדות שאינם בסמכותו הבלעדית ופוגע במרקם החברתי בישוב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! מהתייחסות השאלה ל"תושבים ביישוב", נראה כי המדובר בהדחת ראש הוועד המקומי (( לגבי יו"ר ועד-הנהלה באגודה שיתופית – ניתן לשלב את כוחה של האסיפה הכללית )). בנושא זה – מופנית תשומת-הלב לתשובת מנהל-הפורום לשאלה מיום 25/5/2014 וכן לתשובה לשאלה מיום 31/5/2018 בפורום זה. כאמור בתשובות הקודמות הנ"ל, יש לאבחן בין הדחת ראש הוועד המקומי למעמד חבר-ועד "מן השורה" לבין ניסיון להדיחו כליל מחברותו בוועד. כמו-כן, כאמור שם, יש לשתף בנושא את ראש המועצה האזורית וכן לאפשר לראש הוועד המקומי עצמו לטעון להגנתו ו/או לתקן את דרכיו, ובמקרה המתאים – להציע לו לפרוש מתפקידו מרצונו, טרם נקיטת צעדים כלפיו. דברים מפורטים ומנומקים כלולים בשתי התשובות הקודמות שבפורום זה, הנזכרות לעיל.