חן חן

זכויות בית מקצועי במושב שלא הוון

שלום אבי בשנת 1978-1974 קיבל בית מקצועי על שטח של 2.5 בהסכם מול האגודה והמושב . לא נעשה היוון בשנות ה90 מכיון שהם רצו להוון רק מחצית מהשטח . שאלתי היא אבי היום מבוגר והאם כדאי לעשות משהו לא לאבד את הזכויות .להתחיל תהליך רכישת זכויות מןל המינהל ? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! זכויות ב"בית מקצועי" במושב עלולות להיפגע עם הזמן החולף, בין מצד אגודת-המושב ובין מצד "רשות מקרקעי ישראל" - עם שינויי מדיניותה, החלטותיה, נוהליה ותנאיה הכספיים. במקרה הנוכחי מוצע לפנות בהקדם לעו"ד, לפחות לבדיקה ולייעוץ בשלב ראשון, ולהשיג בהנחיית עוה"ד מידע עדכני להשלמה – בבירור לגבי מקרים דומים אחרים במושב בפרט, ובמחוז הרלבנטי של הרשות הנ"ל בכלל. פירוט נוסף של ההצדקות לצעדי בירור והתייעצות, ולצעדי מימוש בהתאם לייעוץ – לא יועיל לשואל, אך פנייה לעו"ד תייתר הסבר נוסף כאן.