שירה קוז

בשותפות עם אחי-דירה בקיבוץ

2 אחיי מעוניינים למכור את הנכס בקיבוץ . אני לא בדיוק מעוניינת במכירת הנכס. ובנוסף עלינו לשלם למקרקעי ישראל. האם הקיבוץ יכול לרכוש את חלקם של אחיי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! כקביעתו העקרונית של סעיף 37 של "חוק המקרקעין" - "כל שותף במקרקעין משותפים זכאי בכל עת לדרוש פירוק שיתוף." אם הנכס איננו ניתן לחלוקה-בעין ( כבמקרה הנוכחי ), הרי גם אם דורש הפירוק הינו שותף בחלק קטן בלבד – זכותו החוקית הינה, כי שותפיו לזכויות במקרקעין ירכשו את חלקו לפי שוויו, או שהנכס יימכר וחלקו ישולם מפדיון המכר. קל-וחומר – כאשר דורשי הפירוק הינם בעלי רוב הזכויות בנכס, וכל אחד מהם מבקש לממש את חלקו ע"י קבלת תמורתו. במקרה המתואר, יש מקום לברר עם הקיבוץ, אם הוא מוכן לפדות את חלקיהם של האחים ולהיוותר בשותפות עם השואלת, או שיש באפשרותו לקדם הסדר אחר להנחת דעתה.