איילת

ערעור על החלטת רשם וחוקיות השלמת ועד

שלום. רציתי להתייעץ-ולבדוק אפשרות של טיפול בעניין מסויים.מה הסיכוי לשנות את החלטת הרשם? אני גרה ביישוב . בתקנון האגודה שלנו כדי להבחר להשלמה לועד צריך ש15 אחוז יצביעו בעדך.בנוסף יש לנו אופציה של נגד בבחירות האחרונות להשלמה היה מועמד שקיבל יותר נגד מבעד אך עבר את אחוז החסימה. כעבור חודש וחצי ועד היישוב פירסם שערעורו התקבל. בתואנה שמקלים גם על הבעד והנגד. לדעתי זו גניבת דעת ופרשנות מוטעית של הרשם .רציתי לשאול האם לדעתך יש סיכוי שעם עו"ד הרשם ישנה החלטתו?והאם הועד בעצם לא יוכל לפעול עד בחירה של חבר חדש במידה והרשם ישנה דעתו.תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! על-פי המפורט בשאלה לא ניתן לחוות דעה משפטית ומעשית, ומוצע לפנות בהקדם לעו"ד לסיוע בשלבים, ובשלב ראשון - בחינת קיומם של בסיס ושל סיכוי ממשי להביא לשינוי ההחלטה הקיימת, תוך התייחסות למועד המוגבל לנקיטת צעד משפטי ולשאלת הגורם הזכאי לנקטו. בבחינה כאמור, ייבדק מכלול המסמכים והנסיבות, לרבות נוסחן המלא של הוראות-התקנון בנושא, העובדות הנוגעות להליכי ההצבעה שנתקיימו, טענות הערעור מצד החבר שעמד לבחירה, טענות האגודה שהועלו כנגדן, וכמובן – החלטת הרשם על ממצאיה ועל ונימוקיה, עם מועד המצאתה לאגודה.