ארז עכ

פרסום סדר יום וועד הנהלה

שלום בפרסום סדר יום של ישיבת וועד הנהלה לציבור מופיעים מספר סעיפים ובאחרון מופיע שונות או עדכונים מה יכול להיכלל בסעיף שונות האם ניתן לקבל החלטה בנושא שהובא בשונות שאחרת למה לא הופיע כסעיף כמובן שזה לא מתייחס לנושאים אישיים למרות שגם אז היה צריך להופיע סעיף של נושא אישי ולא שונות תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! סעיף "שונות" נהוג בזימון אסיפות כלליות, כבסיס לעניינים המועלים מצד משתתפי האסיפה – עניינים שלא ניתן לרכזם מראש, ואשר במקרים רבים מובהרים בתשובה מצד ועד-ההנהלה, או משמשים בסיס לבירורים ולדיוני-המשך. סעיף "שונות" אינו נפוץ בישיבות ועד-הנהלה, אך כל חבר-ועד זכאי לקבל הבהרות מראש לגבי כל עניין שייכלל בו, ככל שהדבר ידוע טרם ישיבת-הוועד. שימוש פסול או בלתי-ראוי בהצגת סעיף "שונות", ייבחן בדיעבד – על-פי העניין שנכלל בו, נסיבות העלאתו לדיון ותוכן ההחלטה שתתקבל, אם בכלל תתקבל כזו, והשאלה אם חבר-ועד נעדר מהישיבה בהעדר ידיעה על הנושא. גם כאן עשוי עניין להיכלל בסעיף "שונות" - לצורך הצגת נושא ולקביעת בירור ודיון-המשך לגביו, לצורך מתן עדכונים, וכיו"ב. ככלל, דיון והחלטה בנושא, מה גם בעניין מהותי, מותנים בכלילתו של הנושא בסדר-היום של ההתכנסות, המופץ למוזמנים.