אהרון זכאי

האם לפי פקודה או תקנה ניתן להכריז על חבר אגודה או אדם בעת פירוק פושט רגל

אני חבר אגודה האגודה הגיעה למצב של חדלות פירעון נשלחו צו תשלום לחברי האגודה בגין תשלום פיתוח, נתבע חבר אגודה בהוצאה לפועל, לאחר מכן הוכרז על חבר אגודה כפושט רגל האם החוק או הפקודה מאפשרת להכריז על חבר אגודה פושט רגל

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! עולה מן השאלה, כי להליכי התראת פשיטת-רגל קדמו כאן הליכי הוצאה לפועל. לפי סעיף 3 של "פקודת פשיטת הרגל ( נוסח חדש )", "נושה שהשיג נגד חייב פסק דין חלוט לתשלום סכום כסף, והוצאתו לפועל לא עוכבה כדין – זכאי לבקש להמציא לחייב... התראת פשיטת רגל". דיני פשיטת-רגל, על-פי החוק בישראל, חלים על כל אדם, ומהשלכות סעיף 3 הנ"ל אין "חסינות"... אף לא לחברי אגודה שיתופית. במצב כמתואר, מצופה מחברים באגודה להתארגן בדחיפות לגיוס עו"ד, לשם הגנה מפני הליכים כנגדם בגין חובות האגודה, בתקווה כי עדיין לא מאוחר לעשות כן.