JIKEF

חנהת נכה בישובי משגב

שלום רב אנחנו חברים בישוב קהילתי במשגב ובעלי נכה % 100 לצמיתות.אנחנו מקבלם הנחה מהמועצה . מהמיסי אגודה יכולים לקבל הנחה? יש חוק שמגדיר את החנכות לנכים בתשלומים גם בישובים קהילתיים? בתודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! המונח "מיסי ישוב" איננו אלא כינוי עממי מקובל למכלול התשלומים הנדרשים ע"י אגודה יישובית למימון הוצאותיה, בעיקרם – הוצאות למתן שירותים לתושבי היישוב. גביית ארנונה ע"י המועצה האזורית נעשית על-פי הוראות הדין, המסדירות גם הנחות לזכאים שונים, ובהם גם נכים. כך גם לגבי מרכיב הארנונה, ככל שהוא נכלל בדרישות הוועד המקומי. אגודה קהילתית, אשר איננה גובה ארנונה, אלא דמי-חבר ודמי-שירותים, פועלת בנפרד מהרשויות המקומיות, אך עדיין יש מקום לפניות לבירור מרכיבי התשלומים שהיא גובה, לפרטיהם ולשיעוריהם, ולבירור שאלת קיומם של החלטות או נוהגים באגודה, לגבי מקרים מיוחדים כנזכר בשאלה. ניתן לפנות בעניין זה גם אל מוסדות המועצה האזורית, כדי להסתייע בהם בבירורים מול האגודה, ולגבי כל היערכות קיימת או מיזם מתוכנן – במסגרת הרחבה של המועצה האזורית – כסיוע לכלל הנזקקים בנושא מבין תושבי המועצה.