אורי וייס

בהצבעה בקלפי - לאחר שיחת הקיבוץ- בדבר קבלת חבר כאשר דרוש רוב מיוחס של 3\2 מהמצביעים

השאלה : חישוב ה 66% לפי קולות ה"בעד" וה"נגד" בלבד ? או חייבים לחשב גם את הנמנעים בתוך כלל המצביעים ? במקרה של הצבעה שאינה חד משמעית והרבה נמנעים , למשל יש 100 מצביעים 62 "בעד" 28 "נגד" ו 10 "נמנעים" הרי ללא חישוב הנמנעים "עובר" , עם חישוב הנמענים "לא עובר" !! איך לדעתך נכון לחשב ? תודה על תשובתך . אורי קיבוץ עברון

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תשומת הלב מופנית לתשובת מנהל-הפורום לשאלה דומה מיום 12/5/2018 בפורום זה – ניתנת לאיתור ב"גוגל" בהקשת "איך מחשבים את הנמענים". יוזכר שוב: בתקנה 12 של "תקנות האגודות השיתופיות ( רשויות האגודה )", נושאת הכותרת "קבלת החלטות", נקבע בתקנת-משנה (א) כי "החלטה באסיפה כללית מתקבלת לפי קולות המצביעים...; הרוב הדרוש מבין המצביעים הוא כפי שנקבע בפקודה או בתקנות שלפיה, ואם אין שם הוראה – כפי שנקבע בתקנות האגודה." תקנת-משנה 12(ג) לתקנות הנ"ל קובעת: "במנין קולות המצביעים באסיפה כללית יובאו בחשבון רק קולות המצביעים 'הן' או 'לאו' ".