גאורגי

תשלום על שימוש בכבלים בקיבוץ

שלום. אני שוכר דירה בקיבוץ מופרט. לאחרונה , החלו לחייב אותי על שימוש בכבלים (טלויזיה ואינטרנט) למרות שכלל איני מחובר למערכת. התשלום אינו במסגרת מס הקהילה אותו אני משלם. לשאלתי , נאמר לי כי התקבלה החלטה בהנהלה והיא מחייבת למרות שאיני מחובר בפועל מזה כ-4 שנים . שאלתי : האם החלטה כזו היא חוקית? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! לפי האמור בשאלה, מדובר בתקופה נמשכת של 4 שנים ללא ניצול של רשת כבלים, כאשר רק לאחרונה באה דרישה לתשלום, עקב החלטת הנהלת הקיבוץ. בנסיבות כאלה, יש לדרוש מהקיבוץ לבחון עמדתו מחדש, במיוחד אם לא חל שינוי מעשי בפועל לעומת העבר; במקביל, יש לבחון את הסכם-השכירות, בכל הקשור לנושא, ואם המשכיר איננו הקיבוץ – לשתף בעניין גם אותו. מוצע לבחון ולברר, שמא מדובר בתשתית קיימת הקשורה לנכס המושכר, והמאפשרת התחברות של המחזיקים בו. במצב כזה, יתכן כי חלה חובת תשלום בגין התשתית, בין על-פי הסכם השכירות ( שיש לבדקו, כאמור ) ובין כלפי המשכיר ( אם איננו הקיבוץ עצמו ). לפי הצורך, ניתן לפנות להבהרה ואף להתערבות - לעוה"ד אשר טיפל/ה בהכנת חוזה-השכירות, גם אם הכנת החוזה הוזמנה ע"י המשכיר בלבד. מול שוכר אין בסיס לחיוב על-פי החלטת הנהלת הקיבוץ בלבד, אלא אם לדרישת-התשלום המדוברת יש יסוד בהוראות חוזה-השכירות.