ארז דע

בית קברות בקיבוץ למי

שלום האם יש חובה להקצות מקום בבית קברות של הקיבוץ לכל מי שגר בקיבוץ גם אם הוא לא חבר למשל שוכר דירה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! הקיבוץ נזכר בשאלה רק כמקום מגורים בשכירות, אך לא כמקום המגורים לפי רישומי מירשם האוכלוסין. בנסיבות אלה, מוצע לקבל מידע בנושא מהמועצה האזורית, בתחומה מצוי הקיבוץ, ולפיו – לפנות בבקשה אל הקיבוץ, גם אם איננו חייב בהקצאת מקום.

ארז דע

אם רשום שהקיבוץ זה כתובת המגורים האם אז יש חובה ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

אם במירשם האוכלוסין רשום הקיבוץ ככתובת המגורים – היה וישנו מקום לפנייה אל מזכירות הקיבוץ בנושא השאלה. אם הכתובת איננה רשומה כאמור – יש לקחת בחשבון, כי שינוי כתובת-מגורים ליישוב של פחות מ-15,000 תושבים ( וכל קיבוץ הינו בגדר זה ) מצריך הצגת אישור של "מזכיר היישוב" בפני לשכת המירשם.