ביני כספי

בקשה לספירה חוזרת של הקולות לבחירת ועד ההנהלה

שלום, נעשו אצלנו באגודה בחירות כדין ע"י ועדת קלפי ומשקיפים מכל גווני האוכלוסיה . בגלל פער של 2 קולות החבר מספר 6 לא נכנס לועד ההנהלה וביקשו ספירה חוזרת. כאשר אין טענה שמצביעה על אי סדרים לכאורה. האם זו חובה לבצע ספירה חוזרת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! אין הכרח בטענה לאי-סדרים כדי להצדיק ספירה חוזרת של קולות מצביעים בקלפי; בקשה במקרה כמתואר מעלה את החשש של טעות-אנוש בספירה, אך גם בכך עשוי להיות די. כאשר מדובר בהפרש של קול אחד, יש להניח כי בו-במקום נערכת ספירה חוזרת עקב החשש לטעות; האם פער של שני קולות מצוי מעבר להסתברות אפשרית של טעות-אנוש? בהקשר זה: כאשר מדובר במספר מצביעים גדול, יחסית, גדלה גם ההסתברות לטעות; כאשר מספר המצביעים קטן יותר – יש להניח כי גם היישוב איננו גדול, ואזי ישנה חשיבות מוגברת לשקט הפנימי ולרוח האחווה בין התושבים. דומה, אפוא, כי די בטעם המעשי וברצון למנוע ספקות ועוינות ביישוב ובין תושביו, אשר ילוו אותם משך שנים, כדי להצדיק ספירה חוזרת במקרה המדובר, ולו להסרת ספק.