אשר קריספל

העברת זכויות כן או לא חיוב מס אגודה

העברנו זכויות לבננו בישוב קהילתי אגודה שיתופית קהילתית 1. הבית מושכר למשפחה והמשפחה משלמת מיסי ישוב האם הילד שלנו שגר עימנו בבית(באותו ישוב) צריך לשלם מיסי אגודה נוספים כבעל הבית שמושכר? לידיעתך בננו לא ביקש להיות חבר אגודה בהעברת הזכויות ולא חתם על כל מסמך המעיד על בקשה זו. אנא התייחסותך תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! המונח "מיסי ישוב" איננו מונח רשמי, ויש לקבל לגביו פירוט של מרכיביו, לפי הגדרתו ושיעורו של כל אחד מהם, ולפי הצורך – גם לדרוש ביסוס למהותו ולשיעורו. אין להתייחס לתשלום הכולל, הנזכר בשאלה, אלא על-פי מרכיביו ונתוניהם. עיקר התשלום הנדרש כאמור ממתיישב או ממשתכן ביישוב שיתופי או קהילתי, מורכב מתשלומי ארנונה בעבור השירותים המוניציפאליים הניתנים לגבי כל נכס ביישוב, וכן - מתשלומי השתתפות בהוצאות ה"קהילתיות" בעבור השירותים המקובלים הנוספים, כולל הוצאות קיומה ותפעולה של האגודה היישובית; שירותים נוספים-משלימים אלה אמורים להיות מחולקים בין הנהנים מהם, על-פי מפתח מקובל של בית-אב ו/או לפי נכס. אם מתעורר סימן-שאלה לגבי מרכיבי הארנונה, גם לאחר הסברי האגודה או הוועד המקומי – ניתן לפנות בנושא גם אל המועצה האזורית. כאשר בן בגיר רוכש נכס-מגורים ביישוב, הוא חייב בגינו בתשלומים יישוביים כאמור, בין כבעל-נכס ובין כמי שעומד כבית-אב בפני עצמו, גם אם הוא משכיר את הנכס עצמו ומתגורר במקום אחר ( ואף אם מחוץ לישוב ). כאשר מדובר בהשכרה של נכס-המגורים האמור – נהוג לחייב בתשלומים אלה את השוכר, במסגרת הסכם-השכירות הנחתם עמו, ויש להניח כי כך נעשה במקרה זה; מעיקרא, החובות האמורים מוטלים על המשכיר כבעל-הנכס, אך הוא יהא פטור מתשלומם ככל שאלה שולמו ע"י השוכר. מרכיב של דמי-חבר לאגודה, הניתן לגבייה מחברים בלבד, הינו בשיעור נמוך, יחסית, וככלל – אין לחייב בו את השוכר. למי שרכש נכס ביישוב, כאמור בשאלה, מוצע לברר היטב באגודה אם איננו חבר בה, ואם אין יסוד לחיוב בדמי-חבר – יש לדרוש את השבתם, אם ובמידה ששולמו.