עידו

ערבות לשוכר מחליף

שלום, אני שוכר דירה ומעוניין לצאת טרם סיום החוזה. הסעיף בחוזה שמתייחס ליציאה מוקדמת מגדיר, שמעבר לכך שמוטל עליי למצוא את הדייר שיהיה מקובל על המשכיר (מה שהגיוני לדעתי) עליי לשלם קנס על הטרדתו של המשכיר בסך חודשיים שכירות, בנוסף עליי לערוב לאותו דייר במשך כל תקופת שהייתו. שאלתי היא: האם זה חוקי שאשמש כערב לאדם זר? האם יש היקף לערבות שאתחייב אליה? האם זה יהיה עד סוף החוזה שלי? עד סוף החוזה שלו? אם במהלך השכירות, תיטרף עליו דעתו והשוכר יצית את הדירה? הגיוני אני אצטרך לשלם על כך? האם ה"קנס" עבור הטרדתו, חוקי? בהנחה שאת תהליך מציאת הדייר אני מבצע ואותו הדייר קיבל את אישור המשכיר ואנו מתחלפים ראש בראש. שאלה נוספת: במעמד החתימה, מעבר לפיקדון וכתב ערבות, שילמתי את החודש הראשון והאחרון מראש. האם יש איזשהו חוק שמגן עליי ומחייב את המשכיר להחזיר לי את סכום החודש האחרון ששילמתי מראש אם יצאתי טרם סיום החוזה? תודה מראש. עידו

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

עידו שלום, חוק החוזים מתיר להעלות על הכתב תנאים מתנאים שונים כל עוד הם חוקיים יש להם תוקף במידה וההסכם נחתם על ידי שני הצדדים ללא לחץ וכפייה. התנאים האמורים בחוזה הם לא הוגנים ונראה כי ישנו ניצול של מצוקת השוכר . מצד שני , אתה חתמת על החוזה ואין באמור בחוזה סעיפים שהנם לא חוקיים. בד"כ מספיק למצוא אדם שיכנס בנעלייך ןתו לא! כמובן שעלייך לקבל את הכסף עבור החודש האחרון במידה והשוכר החדש הפקיד שיקים נגדיים לשלך. נסה לפתור זאת ברמה האישית בשיחה עם המשכיר. בהצלחה.