אסי

תוקפו של הסכם לזכות צד ג' לאחר פס:ד חלוט...

שלום רב, רקע בקצרה. רכשתי דלת כניסה מחברה בע"מ והדלת הייתה פגומה. החברה סירבה להחליף/לתקן את הדלת, הגשתי נגדה תביעה קטנה וזכיתי בפס"ד בהחלפתה. החברה לא כיבדה את פסה"ד ופתחתי כנגדה תיק הוצל"פ שנמשך מס' חודשים (ולא כלל עיקולים). בשלב מסויים וע"מ לסיים עם העניין במהירות ויעילות, הגעתי עם החברה להסדר שתחליף את הדלת בתוך 45 יום. ההסדר גובה בהסכם מתאים ובהזמנת עבודה. לציין כי בהסכם נרשם כי במידה והחברה לא תעמוד בזמנים היא תחזיר את ערכה הכספי של הדלת. ימים ספורים לאחר מכן ובחוסר תום-לב משווע, מכרה החברה את פעילותה לצד ג' והיא קיימת היום "על הנייר" בלבד! אני, שלא ידעתי מהעניין, תבעתי את החברה (שהמשיכה להתעלם מפניותיי ולא החליפה את הדלת במועד) בשנית והפעם על הפרת חוזה. החברה לא הופיעה לדיון וקיבלתי לזכותי פס"ד כספי. החברה לא הגיבה ולכן פתחתי נגדה תיק הוצל"פ. במהלך התנהלותי בתיק, התבררה לי עובדת מכירת פעילות החברה לצד ג' ואף קיבלתי לידיי את "הסכם מכירת פעילות" שנחתם בין הצדדים. בהסכם הבחנתי כי צד ג' (החברה הרוכשת) מקבלת על עצמה ("מתחייבת") לטפל בכל ההזמנות הפתוחות של החברה המוכרת. להזכיר, שלהסכם שלי עם החברה הנמכרת צורפה הזמנת עבודה מסודרת! הזמנתי נכון להיום - פתוחה! שאלתי: אני עומד היום בפני מצב שבו לו ידעתי מלכתחילה על מכירת החברה הייתי פועל כנגד צד ג'. יש בידי היום פס"ד חלוט לעניין ההסכם שהופר ע"י החברה הנמכרת שהינה חברה "על הנייר" (אין ממי לגבות דבר). האם אוכל לתבוע את זכותי להחלפת הדלת מכח ההסכם שבין הצדדים, כשצד ג' מתחייב להשלים את ההזמנות הפתוחות או שברגע שתבעתי את החברה הנמכרת איבדתי למעשה את זכותי בעניין החלפת הדלת? אני רוצה היום לפעול מכח הסכם הצדדים שהוא הסכם אחר, חדש, שבו לכאורה מעוגנת זכותי להחלפת דלת. תודה, אסי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

פנה ראשית לחברה החדשה בצורה מסודרת ובקש את החלפת הדלת/החזר כספי/דלת חדשה עפ"י ההזמנה שביצעת בזמנו. וכן, עדכן את החברה שלזכותך עומד פס"ד המחייב את החברה הקודמת במתן פיצויי כספי וכו.. במידה ולא תקבל את מבוקשך הגש בקשה לביהמ"ש לחייב את החברה החדשה עפ"י הסכם בין החברות לפצות אותך בגין הפס"ד שהתקבל או לחילופין לבצע הרמת מסך לחברה הקודמת ולחייב ישירות את בעלי המניות! אתה חייב לבוא על שכרך בצורה כל שהיא. בהצלחה.

אסי

ראשית, תודה רבה על תשובתך! שנית, מס' שאלות: 1) אני מבקש רק להבין את הנקודה. ההסכם שלי עם החברה הישנה קבע שאם לא יחליפו דלת יחזירו את ערך שוויה (עבורה שילמתי). הם לא החליפו והפרו את ההסכם וקיבלתי לזכותי פס"ד כספי. פסה"ד חלוט. נפתח בגינו תיק הוצל"פ. האם אני יכול עכשיו "לחזור חזרה אחורה" ולטעון מהחברה החדשה (צד ג') את החלפת הדלת? הרי על פניו, שלב "החלפת הדלת" עבר כביכול וקיבלתי פס"ד כספי "תמורתו". 2) במידה ואני פונה לצד ג' האם אני יכול לדרוש החזר כספי, תוך שאני מציג את פסה"ד??? הרי צד ג' יכול לטעון כלפיי ובצדק שפסה"ד לא קשור אליו! הוא לא נתבע וגם פסה"ד ותיק ההוצל"פ אינם רשומים "על שמו". 3) למה כוונתך ב"הגש בקשה לביהמ"ש"? הכוונה אולי להגיש תביעה בגין הפרת ההסכם של צד ג' (הנובע מ"הסכם מכירת פעילות" שעיגן את זכותי) במידה ויסרב לטפל בהזמנתי הפתוחה להחלפת הדלת הפגומה של קודמיהם? שוב תודה רבה ומתנצל על הטרחה, אסי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

נתחיל מהסוף, בקשה - הכוונה לפס"ד הצהרתי בו יקבע ביהמ"ש כי חובות החברה הישנה עברו לחברה החדשה עם הפעילות שלה. שנית, הפעל את סעיף 2 ולאחריו את סעיף 1 . התשובה לסעיף 1 היא - כן.