יוני

תרגיל ביסודות החוזה של הפרילנסר!

אני פרילנסר שעובד בטיפול בלקוחות של חברה. אני עובר הליך של התשה ככלי שאיני לגמרי מבין את מטרתו. אולי כן, המחלקה אינה מתקדמת העלאה אבל יש עשרות לקוחות שחתומים איתם על הסכמים לעוד מספר שנים. המנהל שהוא אחד הבעלים אינו מעוניין לנקוף אצבע רק שיש איומי תביעה. שההנהלה בחרה בדרך התשה. צמצום תנאים לבצוע העבודה שלי. הגבלת שעות וזמנים במשרד, ועוד אמצעי התשה. המטרה לדעתי היא מינימום השקעה ומקסימום רווח כי יש כסף שממשיך להכנס מהלקוחות הקיימיים. שיטת ההתשה בריחה מאחריות, בלי לבוא ולקחת אחריות ולשלם את המחיר גורמת להם לבחור בלהתיש אותי! אני בספק לגבי מטרה מוצהרת. כי הם חתמו על הסכמי השירות. הבחירה הזו הבנתי אופינית להנהלה כדרך פעולה לאחר שנודע לי כי עשו כך לעוד עובדים. הם חוגגים ולא מוכנים לשלם את מחיר על הבעיות. שאלתי היא באיזה אופן עלי ללפעול כדי להגן על זכויותי הרי הם הולכים על הקצה בכוונה! שלא יהיה ספק מדובר בטיפוסים אנטי סוציאליםשההסכם הוא למראית עין. היסוטרית ההתנהלות ברורה התשה. מאבק משפטי נגדם יתיש יותר! האם יש הגיון בלגרור אותם לפעולה חד צדדית ולגרום להם להתשה עד שיודיעו על אחריותם מול הלקוחות? או יש דרך שיש בה פתרון שובר שוויון במובן של היפוך ההתנהלות מולם? למשל הודעה בכתב? או שזה מבוי סתום? מכתב הודעה נשלח פעם בעבר ועורר התנפלות נגדית חסרת רסן.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

יוני שלום, במידה והחוזה אתך מגן עלייך מבחינת שעות עבודה ועומס עבודה אתה יכול לעמוד על כל שהדבר יובא בחשבון בפועל. עומדת לך הזכות להפר חוזה במידה ואינו מיושם בפועל ע"י הצד השני. מאידך יתכן והדברים הנ"ל אינם מצויים בחוזה החתום בינכם וגם כאן יתכן ועומדת לך הזכות לצאת מחוזה זה. במידה ונוצלת יתר על המידה בניגוד לאמור בחוזה יתכן ועומדת לך זכות לתבוע את הצד השני בתביעה כספית לפיצויים. מדברייך ניתן לראות כי חשובה לך איכות השירות ללקוח ,דבר שאינו מיושם דרך קבע בחברה. במידה והנך עומד על זכויותיך ומקבל תשלום לא מחייב כי תפעל להגנת הלקוחות כשהחברה אינה פועלת לכך. בעתיד לא תצטרך לתת את הדין על מעשיהם. שקול את המשך התנהלותך לאור האמור לעיל. בהצלחה.