שלומית גורן

חלופה לדואר רשום

שלום רב. אני עומדת לחתום על חוזה שכירות. בחוזה מצויין כי הודעות בין הצדדים יישלחו בדואר רשום. שאלתי היא האם היום, במאה ה-21, נהוג להשתמש במנגנון נוח יותר, כדוגמת דואר אלקטרוני (עם מנגנון מוסכם לאישור קבלת ההודעה)?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

שלומית שלום, רבים מעורכי הדין עדיין משתמשים בנוסח זה . העומד מאחורי נוסח זה הוא משלוח הודעה בדואר רשום עם אישור מסירה. כך שמקבל הדואר חותם על קבלתו והשולח מקבל אסמכתא מקורית של מקבל המכתב. תכתובות בדואר האלקטרוני הן ראייה מספקת בדיני הראיות וראייה קבילה בבית המשפט .אך הדרך להוכחתה מצריכה נקיטה של אמצעים טכנולוגיים מסוימים או לחילופין חתימה אלקטרונית . לצערנו הנושא לא מספיק מפותח. אני מאמין כי בעתיד הלא רחוק נעבור כולנו לתקשורת מעט יותר ירוקה. כמובן שאם מסכימים על כך הצדדים ניתן לקבוע מנגנון אחר לשליחת הודעה בין הצדדים. בהצלחה.