שלומית

ביטול זכרון דברים לשכירת דירה

בן זוגי ואני חתמנו על זכרון דברים לשכירת דירה. בזכרון הזברים כתוב כי אנו מעוניינים לשכור את הבית לשנה + אופציה לשנתיים בסכום של 11,500 שח לחודש. הוסכם שבעלי הדירה ישלחו לנו טיוטת חוזה לאחר כמה ימים. והשארנו להם צ,ק על סך 11,500 שח עבור החודש הראשון. ארבעה ימים אח"כ הגענו לדירה עם הילדים, כדי להראות להם את הדירה, וגם כדי שיבחרו חדרים. הגדולים לא כל כך התלהבו והביעו את מחאתם. לאחר דיונים ביננו החלטנו לרדת מהעסקה והודענו לבעלי הבית. חלפו בדיוק שבעה ימים מהחתימה על זכרון הדברים ועד ההודעה שלנו לביטול, ונותרו עדיין שלושה שבועות עד לתאריך הכניסה שסוכם (1.5). יש לציין שבדירה יש דיירים המחוייבים לתשלום שכר דירה עד ה- 1.6, או עד שימצא דייר חלופי, המוקדם מבין השניים. לכן, כנראה שהדיירים ישלמו שכר דירה גם על חודש מאי (החודש שעליו השארנו צ'ק). והדיירים עצמם מפרסמים את הדירה. רציתי לשאול למה אנו באמת מחוייבים, והאם אין לנו זכות ביטול עם דמי ביטול סבירים הנמוכים מ - 11,500? בזכרון הדברים לא הוזכרה אופציה לחרטה/ביטול. תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

זיכרון דברים הכולל בתוכו פרטים מסוימים כגון סכומים תאריכים ופרטים מהותיים אחרים הוא מחייב לכל דבר ועניין. הסיטואציה הטובה ביותר ליציאה מזיכרון דברים היא לא להגיע להסכמות בחוזה הסופי ובכך לבטל את ההסכמות המוקדמות. באם הייתם נוהגים כך ייתכן ועפ"י ההסכמות עליהם סיכמתם הייתם זכאים להשבה מלאה של כספכם. אין בחוק התייחסות לדמי ביטול בחוזה מסוג זה. נסו להשיב את מלוא כספכם חזרה ו/או להכניס שוכר תחתכם. במידה ואתם חשים שנגרם לכם עוול בהתחשבות בסיטואציה הפרטית שלכם ונגבו מכם כספים של כדין תבעו את כספכם בביהמ"ש לתביעות קטנות. בהצלחה.