קונה דירה

פיצוי מוסכם חד צדדי

בחוזה רכישה שלנו מקבלן יש סעיף שהוא חד צדדי שאומר שאם קונה הפר הפרה יסודית ישלם פיצוי מוסכם לקבלן 10%. האם יש פס"ד שאומר שאם יש סעיף כזה בחוזה החוזה יפורש שגם אם קבלן יפר הפרה יסודית ישלם פיצוי מוסכם לקונה ???

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אינני סבור כי ישנה חובה כזו. ישנה חובה לבדוק היטב חוזים מעין אלו ולהתייעץ עם עו"ד חיצוני . בנוסף ובלי קשר, במידה והייתה הפרה של החוזה ניתן לתבוע את הקבלן בסכום כסף גדול מ 10%. אי התקיימות הסעיף אינה מונעת ממך להגיש תביעה ולזכות בפיצוי. בהצלחה.