משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזיםביטול אופציה בחוזה לדייר חדש בתנאי החוזה שלי ?

מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

ביטול אופציה בחוזה לדייר חדש בתנאי החוזה שלי ?

מור
מורן

שלום רב אני שוכרת דירה 4 שנים. לפני חודש חידשנו את החוזה לשנה נוספת. בחוזה קיים סעיף שמאפשר לי לצאת בתנאי שאמצא מחליף בתנאי חוזה זה בלבד. בחוזה ישנה אופציה לשנה נוספת במחיר שיקבע בעל הדירה. לא קיים בכל החוזה סעיף הודעה מראש, לא של בעל הדירה ולא שלי. הודעתי לבעל הדירה שאני עוזבת בעוד חודש ומחפשת שוכר תחתי באותם תנאים. לאחר יום קיבלתי ממנו מייל שהשוכר אחרי לא יוכל להישאר אחרי סוף החוזה שלי מכיוון שברצונו למכור (כאמור לא נאמר לנו דבר בעת חתימת החוזה ובחוזה יש אופציה) . האם משמעות הודעתו היא שחרור שלי מחיפוש מחליף ומהחוזה ומציאת דייר בעצמו? אני חוששת שהוא יקשה עלי לצאת. תודה רבה

RE:
עו"ד ושדי גלעד
עו"ד ושדי גלעד

2 אופציות : א.חפשי שוכר שיכנס בנעלייך, במידה ותהיה הפרת חוזה היא תהיה מולו. (החלפת שוכר מעוגנת בחוק). עפ"י חוק חלה חובת תום הלב עלייך ולכן עלייך לספר על מה שאמר לך המשכיר. ב.חפשי שוכר לשנה אחת עד סוף החוזה שלך. בהצלחה.

RE:RE:
עו"ד ושדי גלעד
עו"ד ושדי גלעד

האופציה השלישית היא לשלוח לו מכתב המודיע לו על בטלות החוזה משום כוונתו לא לכבד את תקופת האופציה ולראות מה תהיה תגובתו.