אורן לוי

פירוש סעיף שמירת סודיות בחוזה

שלום רב, לאחרונה חתמתי על הסכם פשרה מול מפעיל סלולרי במסגרתו קיבלתי x,xxx ש"ח. קודם לפשרה הגשתי תביעה קטנה בגין הטרדות טלפוניות מצד משווקים חיצוניים העובדים על המפעיל הסלולרי. סעיפי הסודיות: 5. "בחתימה על הסכם זה, מתחייב צד ב' (אני) לסודיות בכל הנוגע להסכם פשרה זה ו/או לתוכנו ו/או לתוכנה של התביעה ו/או לכל התכתבות נשוא עניין זה". 6. "ככל שסעיף הסודיות כאמור בסעיף 5 לעיל יופר על ידי צד ב', מתחייב הוא להשיב לצד אק עם דרישתה את סכום הפשרה. מטעם זה, לא יעלה הסכם זה למערכת נט המשפט ולא יוגש לביהמ"ש לצורך קבלת תוקף של פסק דין". העניין הוא ששיחות ההטרדה בגין הגעתי לפשרה עם המפעיל הסלולרי המשיכו לאחר הסכם הפשרה. לאחר השיחה הראשונה יידעתי את עו"ד של המפעיל בדבר המשך הפרה וכוונה לתבוע שנית ככל שהן תימשכנה. אלו נמשכו וכעת עלי להחליט באיזה צד לנקוט. הבעיה היא שאני לא בדיוק מבין האם אני מפר סעיפים אלו או לא בעת: 1. התייחסות לשיחות המטרידות מהעבר, ללא הזכרה של הסכם הפשרה. במידה ואשאל מדוע אני תובע רק על חלק, אפנה את השופט לשאול המשיבה שכן אני מנוע מלדבר על כך. 2. במסגרת הסכם הפשרה היה עלי לשלוח לביהמ"ש "בקשה מטעם התובע לדחיית התביעה ללא צו הוצאות". בקשה זו היא פומבית ואני סבור שהיא מוחרגת מסעיפי הסודיות שכן היא נשלחה לאחר החתימה על הסכם הפשרה ואין בה כל התייחסות לפשרה. האם אוכל להגיש אותה כראיה תומכת כך שבמידה ובית המשפט יהיה מעוניין לתשאל בדברה, אפנה את בית המשפט לשאול המשיבה שכן אני מנוע מלדבר על כך (אך המשיבה לא). עד כמה סעיפים 5-6 מונעים ממני להזכיר את עצם קיומה של פשרה (ללא פרטים נוספים)? אם תוכלו לחלוק את נסיונכם, במידה ואני בוחר להפר את סעיפי הסודיות, האם אוכל לבסס את סכום התביעה העתידית כסכום מצטבר אשר נוגע לקיומם של מקרי הטרדה מהעבר והן לעובדה שבחשיפתי מידע זה יהיה עלי, סביר להניח, להשיב את כספי הפשרה? (למשל: רוצה לתבוע 5000, אך תובע 10000 כי 5000 יהיה עלי להחזיר בגין הפרת הסודיות, הפרה שמאפשרת לי לבסס את התיק). שאלה אחרונה: בקשתי לדחיית התביעה מונעת ממני לתבוע שוב בגין אותם המקרים? האם בקשת הדחיה "מוחקת" את העבר? האם המשיבה תוכל להתייחס לשיחות ההטרדה הנוספות כיחידות שאי פעם תפסו מקום (ויהיה עלי לשתוק אם איני רוצה להפר ההסכם?) תודה רבה, אורן לוי

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אני מניח כי בהסכם הפשרה נאמר כי יפסקו ההטרדות. באם הם לא נפסקו זה מעקר את הסכם הפשרה ומאפשר לך לתבוע בגין הפרת ההסכם. במידה וההטרדות נמשכות אתה יכול לתבוע. אני מניח כי גם במקרה זה יגיעו אתך לפשרה. אני ממליץ לשלוח מכתב התראה ובקשה לפיצוי בגין ההטרדות וליידע אותם על הפרת ההסכם מצדם . יתכן ותשובתם תעזור לך בכל מקרה וטענה לגבי הסודיות. תביעתך הקודמת הינה בגין נזק X וכעת אתה תובע בשל נזק Y ולכן אין מניעה כי תגיש תביעה נוספת. בהצלחה.

אורן לוי

המשך ההטרדות לא היה מעוגן בהסכם הפשרה. העו"ד גם ציין בפני שאם הן תימשכנה, אין לו מה לעשות בנידון. אני מצידי לא ממש התרגשתי כי תמיד יש לי אפשרות לתבוע שנית. שלחתי מכתב התראה וביקשתי פיצוי. היתה ביני לבין העו"ד התכתבות בנוגע למספר השיחות לאחר הסכם הפשרה (התכתבויות שלדעתי לא נכנסות תחת חסות סעיפי הסודיות,שכן הן באו בעתיד לאור התפתחויות חדשות). לא זכיתי לשום תגובה ביחס לבקשתי לפיצוי. לכן נראה שאני הולך לתבוע שנית. מר גלעד ושדי, האם לדעתך הזכרת התכתבויות ההמשך והצגת הבקשה למחיקת התביעה המקורית מפרים לכאורה את סעיפי הסודיות? הכוונה שלי היא כמובן שהשופט יתחקר את המשיבה תוך שאיני מפר את סעיפי הסודיות. כן..גם לי נראה שנגיע שוב לפשרה, אבל לשם "תחמושת" מו"מ עלי לדעת האם לדעתך הצעדים שמניתי מחזיקים מים. אני ממש מודה לך על המענה המהיר..הכי מהיר מכל הפורומים בהם פרסמתי. שוב תודה, אורן לוי