עומר

שינוי חוזה במהלך טיפול

שלום, חתמתי על חוזה בתחילת טיפול פסיכולוגי, בו פורט מחיר הטיפול כסכום קבוע, ללא מגבלה על משך הטיפול במחיר זה. כעת התבקשתי לחתום על חוזה חדש (לאחר כשנה וחצי בטיפול במחיר הקבוע) - הפסיכולוג אומר כי רענן את החוזה ומחתים מחדש את כל המטופלים. לפי החוזה החדש, תתכן עליית מחיר הטיפול מדי שנה באחוז מסוים, כאשר אהיה זכאי להודעה מוקדמת של 3 חודשים לאחריהם אצטרך לשלם את המחיר היקר החדש. האם חוקי לשנות חוזה במהלך טיפול?? כמובן שאני כיכול לעזוב אך איני מעוניין בכך, ויחד עם זאת תמוה בעיני המצב בו אני מתבקש לחתום על חוזה שונה. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אני מניח שאשר טיפול כזה הנמשך לעיתים מס' שנים יש אפשרות לבצע שינויים בתמחור . לא יתכן שהמחיר ישאר כפי שהוא אלא יושפע מכוחות השוק. כפי שנאמר, יש אפשרות לעזוב בכל עת ועל כן אין פה עילה ממשית נגד הפסיכולוג.