איתן לוי

מה הדרך הנכונה להגיב לעניין זה

האם יש כלל לגבי תביעה על הפרת חוזה, כאשר החוזה ללא תנאי יציאה או סנקציה בגין הפסקה או הפרה,. האם יכול צד לתבוע סכום כללי ללא פרוט הנזק וההוצאות בפועל שנגרם לו, או שמקרה כזה מצריך מהתובע פרוט מדודק של הוכחת עצם ההפרה? ובכל מקרה גם להוכיח את ההוצאות שנגרמו לו בפועל בלבד. ומה בענין של מקרה ותוגש תביעה כללית בלבד, האם יהיה זה נכון לא להגיש תביעה נגדית מפורטת אלא לנסות לדחות אותה על הסף בלבד. ורק במידה ולא יתקבל אז להגיש תביעה נגדית? או שבכל מקרה כדאי להגיש תביעה נגדית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ראשית שאלתך מאוד כללית וחסרה פרטים. ניתן לתבוע על כל סכום , השאלה היא מה הוכחת הנזק והאם היא תואמת את סכום התביעה. ככל ולדעתך יש להגיש תביעה נגדית, כדאי לעשות זאת במסגרת אותו הליך תביעה משום ששם מקומה להתדיין. חוזה יכול להיות חסר פרטים או אז לביהמ"ש יש את היכולת למלא חלל זה על פי תנאי חוק השכירות והשכל הישר. כמו כן, מתיר החוק לצאת מחוזה שכירות אף ללא אופציה חוזית ובתנאים מסויימים.