איילה ברקוביץ׳

יציאה מחזורה שכירות לפי תום התקופה

שלום, לאחר 4 שנות שכירות לפני כחודשיים הערכנו חוזה לשנה נוספת. להבנתי אנחנו כעת בשנת אופציה רביעית. אני ובן זוגי כרגע במצב שלשנינו אין עבודה ולכן רוצים לעזוב את הדירה ולעבור לגור אצל ההורים. בחוזה לצערי אין לנו שום סעיף יציאה מפורש אך בסעיף שנקרא " הארכת תקופת השכירות ( אופציה) ״ יש איזכור להודעה חודשיים מראש על סיום יחסים. נוסח הסעיף הוא כדלקמן: ״ לשוכר זכות להאריך את תקופת השכירות לתקופה נוספת של 12 חודשים ובלבד שיודיע על כך בכתב למשכיר שלושה חודשים לפני תום תקופת השכירות. ... השוכר יאפשר למשכיר שלושה חודשים לפני תום תקופת החוזה להציע ולהראות את המושכ לדיירים בכוח. השוכר מתחייב להודיע למשכיר חודשיים מראש על תאריך גמר יחסי השכירות במכתב רשום״ אני לא מבינה את כוונת המשפט האחרון שכן לא נאמר שאנחנו חייבים להודיע חודשיים לפני תום תקופת השכירות על סיום השכירות ואי הארכתה, אלא רשום שיש להודיע חודשיים מראש על תאריך הסיום. אני מפרשת זאת כי התאריך לא חייב להיות תום תקופת השכירות אלא כל תאריך שהוא כל עוד מודיעים בהתראה של חודשיים מראש. האם הבנתי נכונה? האם המשפט האחרון אומר שבמידה ואנחנו מודיעים לבעלי הדירה כעת על הרצון לסיים את השכירות אנחנו יכולים לצאת מהדירה והחוזה תוך חודשיים וללא כל חובה למצוא דיירים חלופיים?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אני מניח שזו לא הייתה הכוונה בסעיף. למרות שניתן באיזו שהיא צורך ככזה אם המשפט מנותק מהאמור לעיל. על פי החוק אם תרצו לצאת מהחוזה לפני הזמן עליכם להודיע למשכיר כי הנכם מחפשים מישהו שיכנס בנעליכם ויחתום על החוזה שלכם מול המשכיר כולל תנאי התשלום כמובן אחד לאחד. גם אם המשכיר מתנגד אתם יכולים לעשות כן בלי רשותו. כל עוד הוא לא נפגע מכך.