רוני

החתמת ייצרן על חוזה בלעדיות

שלום יש לי שאלות בנושא חוזה אקסלוסיביות 1. אם אני לא רוצה לחשוף לייצרן את תכניות המוצר שלי ולאיזה שימוש נועד לפני שהוא חותם לי על בלעדיות(שייצר רק עבורי ולא יחשוף לאחרים) אז איך אוכל להחתימו על חוזה? הרי בחוזה צריך להיות מצויין באיזה מוצר מדובר... איך יוצאים מהמילכוד הזה? חשבתי אוליי לציין בחוזה שמדובר במוצר שיתואר בניספח ואת הניספח אגיש לייצרן לחתימה רק אחרי שקיבלתי את החוזה חתום, אבל גם כאן ישנה בעייה: אם יסרב לחתום גם על הניספח אז אין משמעות לחוזה... 2. אם אני מייצר בסין ומוכר בארה"ב, לאיזה חוק צריך להיות כפוף החוזה, ישראל ,סין או ארה"ב? או שאין צורך לציין זאת בחוזה? תודה רוני

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

1. אתה יכול לתאר את המוצר או את המק"ט שלו בלי להיכנס לפרטים. או לחילופין לשלוח טיוטת הסכם ללא שם המוצר ורק בחתימה לחשוף אותו. 2. תחליט אתה לאיזה חוק להכפיף את זה. אם שניכם ישראלים כדאי ישראל.