לירן בהא

מכירת נכס וביטול חוזה שכירות

אני כרגע שוכר בית בעלת הבית הודיעה לי שהיא מוכרת את הנכס. החוזה שלי מסתיים בחודש 6 אבל ברגע שהיא הודיע לי שהנכס למכירה התחלתי לחפש מקום חדש היום21.1.18 חתמתי חוזה וניסיתי לדחות את הכניסה שלא תהיה מיידית. התאריך שנקבע היה 1.3.18 כשדיברתי עם בעלת הבית היא טוענת שאני לא יכול להפר חוזה ושאני צריך להישאר עד התאריך שנחתם. האם הדבר נכון והיא יכולה לדרוש תשלום או לחייב אותי בכנס על הפרת חוזה. מזכיר שהחיפוש נבע בגלל רצונה למכור את הנכס וברגע שהתחלתי לחפש הבנתי שכולם רוצים כניסה מיידית. מה גם שקשה למצוא דירה שעונה על הדרישות ועד שמוצאים לא רוצים לפספס אותה.תודה על העזרה לירן

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אין קשר בין רצונה למכור את הנכס לבין סיום החוזה שלך. היא יכולה למכור את הנכס. במידה ומסירת החזקה שלה בנכס לידי הרוכש תהיה לפני סיום חוזה השכירות שלך אתה תמשיך בחוזה עד סיומו אך מול בעל הדירה החדש (הרוכש).