גיא

דירת שותפים ושותף בעייתי

שלום, אני מתגורר בדירת שותפים ובחוזה מול בעל הדירה יש סעיף-" השותפים בדירה אחראיים על ניקיונה אחת לשבוע לפי תור שייקבע". אני עומד בהתחייבות ומנקה בשבוע התורנות שלי, כך גם השותף השני אבל השותף השלישי שהיו איתו מס' בעיות מאז שהגיע (איחור בתשלומים לבעל הדירה ועוד..) מזלזל ומאחר בניקיון וחורג משבוע התורנות שלו והתוצאה היא דירה מטונפת ומירמור. שאלתי היא איזה אפשרויות עומדות בפני בעל הדירה מול דייר זה? האם על סמך סעיף זה הוא יכול להוציא את הדייר מהדירה? האם אנו יתר הדיירים זכאים לפיצוי כלשהו בעקבות עוגמת הנפש (דירה שאינה ראויה למגורים בעקבות הטינופת)? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אם לכל אחד מכם חוזה נפרד מול בעל הדירה בה אתם מחוייבים וזכאים לחלוקה בנקיון הרי שמגיע לכם נקיון הולם ובעל הדירה צריך לאכוף זאת או להחליף את הדייר ואם לא הרי מגיע לכם פיצוי. אם באתם כולכם כשותפים חתמתם על הסכם אחד וסעיף זה מטיל את האחריות עליכם כצוות משותף הרי אתם צריכים לנסות להסתדר. בכל מקרה נסו לפנות לבעל הדירה ולחייב אותו להוציא את הדייר ולהכניס אחר במקומו בלי שהדבר יגרור אתכם להוצאות שכירות כללית של הדירה. בקיצור, תלוי בסיטואציה. בהצלחה.

גיא

מהו פיצוי אפשרי במקרה כזה?