שרה

אני התחלתי ללמוד עיצוב אופנה ולאחר 10 שיעורים החלטתי לבטל והם לא רוצים להחזיר לי את הכסף כי הם אומרים שזה מה שכתוב בחוזה שאני חתומה (שכלל לא קראתי)

אני התחלתי ללמוד עיצוב אופנה ולאחר 10 שיעורים החלטתי לבטל והם לא רוצים להחזיר לי את הכסף כי הם אומרים שזה מה שכתוב בחוזה שאני חתומה (שכלל לא קראתי משום שהוציאו אותנו מהשיעור אמרו לנו לחתום ולחזור לכיתה בכלל לא ידעתי שזה החוזה ולא ניתן לנו העתק

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

בגדול , יש לכבד הסכמים חתומים ומכיוון שעבר זמן מה יתכן ויש לשלם סכום כסף זה.אך אינך יודעת מה רשום בחוזה ולכן יתכן ועל פי החוזה יש אפשרות יציאה מהחוזה ולכן כדאי לקבל עותק ממנו. מאידך, בפסק דין של ביהמ"ש נגד חברת אורנג' נקבע כי : אורנג' הפרה את חוק הגנת הצרכן, הן מכיוון שלא נתנה לתובעים הזדמנות סבירה לעיין בחוזה, והן משום שלא מסרה להם העתק ידני מיד עם החתימה. וכי מסירת חוזה מיד לאחר החתימה, מבטאת הגינות אלמנטרית כלפי הלקוח, שכך ניתנת ללקוח האפשרות לבדוק שלא נפלו בו טעויות. ולכן על בסיס טענה זו יתכן ואת יכולה לצאת מהחוזה משום שלא ניתן לך העתק. בהצלחה.