ד.ל

בעל דירה לקח שיקים, לא חתם עדיין על חידוש חוזה וצריך לתקן ליקוי בבית.

שלום, בעלי ואני מתחילים שנה שלישית שכירות החוזה נגמר בסוף מאי, כלומר עבר כמעט חודש וחצי והבעל דירה דאג שיביאו לו שיקים אבל לא חתמו לנו על הארכת החוזה. יש לציין כי בעל הדירה בן אדם מאוד מבוגר והבן שלו מטפל בנושאים האלה. כבר מהחורף הראשון בדירה התגלתה בעייה של רטיבות בחורף שגורמת לקירות להתקלף ולהתנפח ,לתפרחת סיד על כל הרצפה ולחפצים בארונות לתפוס עובש , הדירה בקומת קרקע והוא יצטרך להרים את כל הבלטות מסביב ולאטום וכנראה בגלל שזה הרבה עבודה הוא מתחמק . אחרי שביקשנו מהחורף הראשון לטפל בבעייה נאמר לנו כי יעשו איטום ודבר זה לא נעשה עד עכשיו! כעת אני מפצירה בבן של בעל הדירה שיתקן ואף אומרת שנביא מישהו שיתקן ונקזז מהשכירות ופתאום אני מגלה כי הוא לא חתם לבעלי על הארכת החוזה... אני גם בהריון בשבוע 35 ואני לא יכולה להתחיל לעבור דירה במצבי... אבל בנו של בעל הדירה מושך אותנו שוב ואני לא יוכל לעבור חורף עם ליקויים כאלה בדירה ותינוק קטן. ישנו סעיף בחוזה שאומר כי אנחנו לא דייר מוגן. מה אפשר לעשות במצב הזה??

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

בפסיקה יש התייחסות לכך כי גם במקרים בהם חוזה הארכה אינו נחתם אך בעל הדירה קיבל שיקים המשכיים לבקשתו ולא נאמר אחרת החוזה שלכם ממשיך. התייחסו לאמור בחוזה ופעלו על פיו. במידה ויש אפשרות לתיקון הליקוי ולקיזוז עשו זאת. במידה ויש הפרת החוזה בשל אי התיקון בטלו את החוזה וצאו מהדירה לאחר התראה כאמור בחוזה. בהצלחה.