דור

שותף חריג ביותר בדירת שותפים

שלום, אנו מתגוררים בדירת שותפים. בסה"כ 3 שותפים, כאשר אחד מהם הגיע לדירה לפני כשנה. נותרו 6 חודשים לחוזה שלו. שותף זה בלט מההתחלה בחריגותו: אנטיפט, חסר סדר וניקיון ברמות מחליאות, תקופה מסוימת נהג להביא לחדרו את חבריו בשעות הקטנות של הלילה והפריע לישון, תמיד אנטי. החליט שלא מעוניין לבצע רכישות משותפות של חומרי ניקוי (לגיטימי רק שאינו באמת קנה אי פעם מכספו), תמיד מאחר בניקיון הדירה כאשר תורו מגיע אחת ל-3 שבועות. עושה כל מיני "דווקא" למיניהם ועוד שלל בעיות איתו. בקיצור סיוט מהלך. בעלת הדירה מודעת ואמרה לי במפורש שהייתה רוצה להוציא אותו אבל אין ביכולתה (חוזה). רציתי לדעת האם ניתן לפנים משורת הדין לפנותו בעקבות זה שאיננו מסתדרים איתו? כמובן מתוך הנחה בעלת הדירה מעוניינת להוציאו גם כן . שאלה נוספת- האם באפשרותי לתבוע אותו אישית על עוגמת הנפש שהסב לי בשנה בה הוא גר איתנו? *בנוסף אציין ששותפה לשעבר עזבה בגללו וגם אני שקלתי לעזוב אבל למה לתת לו "לנצח". בקיצור האם ניתן לפנותו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

ניתן לתבוע אותו על עוגמת הנפש. ספק אם יצא מזה משהו. תנסו בשיתוף בעלת הדירה "לצאת" מההסכם ו"לחזור" להסכם בלעדיו. או שבעלת הדירה תודיע לו שמעשיו הינם הפרת ההסכם ולכן עליו לפנות מיידי או לשלם הפיצוי/ערבויות.