אלכס(שם בדוי)

ביטול צ'קים עבור שכירות בעל-פה

השכרתי דירה מאחותי לאחר שעברה לגור עם בן זוגה ובנה תלמיד תיכון לדירה שאמא של בן זוגה רכשה לו. עשינו חוזה שכירות ביני לבין אחותי עבור דירה שלה ונתתי לה 12 צ'קים עבור שנת שכירות ללא שם שלה על הצ'ק. אחותי דיברה עם אמא של בן זוגה שהיא תתן לה את הצ'קים עבור שכר דירה כי גר איתם גם בנה שהוא אינו בן של בן זוגה. במהלך אותה שנה נכנס בן זוגה לבית הסוהר לתקופה של שנה וחצי ואחותי אף התחילה לאזור לאמא שלו לשלם את ההלבאה שאמאו לקחה עבור רכישת דירה. בתום שנה שכירות שלי שוב חתמנו עם אחותי על חוזה שכירות עבור דירה שלה ושוב היא נתנה את אותם צ'קים לאמא של בן זוגה. בשלב מסויים בן זוגה יצא מבית הסוהר ואחרי מספר חודשים אחליתו להיפרד אך היא לא יכלה לחזור לדירתה כי אני לא יכולתי למצוא דירה בזמן קצר כל -כך. בכל זאת אמא של בן זוגה נתנה לה זמן פחות משבוע לפנות את הדירה והיא תחזיר את 3 הצ'קים הנותרים. בקושי מצאתי דירה בכמה ימים ועברתי גם כן אחותי חזרה לדירתה.לאחר מספר ניסיונות שפניתי לאמא של בן זוגה לשעבר של אחותי להחזרת הצ'קים ללא הצלחה למרות שהיא כל פעם אמרה שהיא לא יכולה להתפנות לזה אך בכל זאת נענתה בחיוב שתחזיר אותם. החלתתי לבטל את הצ'קים וגם שלחתי הודעה שאני מבטל אותם. לאחר חצי שנה מתקשר אליי עורך דין ורוצה לעשות הסדר תשלום אחרת יפנה להוצעה לפועל. כמובן שאחותי לא חתמה עם אמא של בן זוגה על אף חוזה. לכן נשאלת השאלה האם ניתן להוכיך שזה היה חוזה בעל-פה וגם כן כל תשלומי חשבונות בדירה שולמו דרך אשראי של אחותי. אשמח לשמעו מה ניתן לעשות. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

באם הבנתי נכון, בקשו מכם לצאת מהדירה, יצאתם אך לא החזירו לכם את השיקים. כעת שאתם בחוץ רוצים לפרוע אותם בהוצל"פ?! אם כן שיעשו כן, תלכו להתגונן בהוצל"פ וגם תגישו תלונה במשטרה על הונאה. בהצלחה.