מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

קניית מחסנית מחברה במחיר שנוי במחלוקת

אור
אור

1.בתאריך 8 בנובמבר2016 רכשתי מכשיר המסייע לצnיחה מחודשת שלהשער ולהפסקת נשירה(להלן:המכשיר). 2.השימוש במכשיר נמשך ללא צורך בהחלפת המחסנית למשך שנה שלמה. 3בהסכם ביני לבין החברה ברכישת המכשיר ב8לנובמבר 2016 הוסכם עלמחיר של390 ₪ לרכישת המחסנית. 4.ברכישה הבאה של המחסנית אותה רכשתי ב-300ש"ח להפתעתי תוקפה פג כעבור חצי שנה. 5.לאחר מו"מ עם החברה בו דרשתי לקנות מחסנית חדשה למשך שנה במחיר390ש"ח כאמור חרף ההסכם החברה התנגדה לכך בתוקף ואמרה שהמחסנית מספיקה למשך חצי שנה בלבד. 6.לאחר שחקרתי עם הנציג שמכר לי את המחסנית מה בעצם קרה שהמחסנית הספיקה לי למשך שנה ולא חצי שנה הוא אמר לי שהנציג שנפגש איתי אחרי חצי שנה כדי לבדוק מה היה מספר שערותי לאחר השימוש כנראה צרב את המחסנית והיתחל אותה מחדש(שיחהמוקלטת). 7.משיחה שהייתה לי עם אותו נציגׁׁ(עליו דובר עם הנציג שהוזכר בסעיף6 לעיל) הוא טוען שהוא לא זוכר מה היה,רק הניח הנחות כאשר הנחת העבודה שלו כדי לתרץ את מה שקרה היא שהמחסנית הייתה תקולה ולכן הוא החליף אותה (שיחה מוקלטת). 8.לטענתי המחסנית לא הייתה תקולה כי הנורה האדומה שדלקה להתרות מפני סיום תוקפה דלקה ולכן למעשה סיימה את תוקפה(לאחר חצי שנה). כמו כן לא יכול להיות שהוא החליף לי את המחסנית כי הוא אמר לי לנקות את המסנית ומחסנית חדשה לא צריכה ניקוי . 9.לאחר דין ודברים שהיו לי עם נציג החברה שמכר לי את המכשיר הוא הנפיק לי את המחסנית האחרונה בעלות 250 ש"ח,אך כיום הוא כבר לא עובד בחברה. 10.חזרתי לנציג המוזכר בסעיף 7 לעיל ודרשתי ממנו את המחסנית בעלות250ש"ח כמו ששילמתי עליה בפעם האחרונה,אך הנציג אמר שכל פעם הוא לא יכול לעשות לי הנחה. 11.שאלותי מה סיכויי התביעה נגד החברה?ואם הסיכוי נמוך מה כדאי לעשות? .אני רוצה להבהיר: בהתחייבות נכתב"מחסנית הבאה במחיר390 ש"ח קבוע!". 12.לא נכתב לאיזו תקופה תשמש המחסנית,אך הראשונה,נעשה בה שימוש למשך שנה הבאה אחריה למשך חצי שנה כאשר את השנייה קניתי במחיר 300 ש"ח ללא ידיעתי שתקופת השימוש תהיה למשך חצי שנה בלבד. ואת המחסנית השלישית קניתי ב250ש"ח לאחר שעמדתי עלכך שתינתן לי במחיר כזה. 13.לעניות דעתי,אם דבר לא ברור בחוזה בית המשפט מגיע לאומד דעת הצדדים מנסיבות העניין. 14 .האם המבחן האמור בסעיף 13 הנ"ל ישים ?ואם כן מה הסיכוי לאורו בתביעה? אשמח לקבל תשובה מיידת כי זמן רב לא נעשה שימוש במכשיר ומצב שערותי נגרע בהתאמה