יוליה

חוזה שכר טרחה של עורך דין

שלום.בחוזה שכר טרחה מצוין כי הגשת ערר עולה x שח.הערר לא הוגש מאחר וביקשתי בכתב בווטצאפ לא להגישו כי החלטנו להחליף ייצוג.עו"ד טוען כי מגיע לו שכר על כך שכתב את הערר למרות שלא הוגש.בנוסף הוא טוען שבשיחה איתו שהוקלטה ללא ידיעתי ביקשתי להמשיך עם הערר.לי לא זכור הדבר.האם כדאי להגיע לבית משפט עם זה והאם שיחה יכולה לשמש כראיה?האם אכן מגיע לו שכר על כתיבה בלבד למרות שבחוזה מדובר על שכר עבור הגשה?תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

א. חל איסור על עו"ד להקליט שיחות של לקוחות ואחרים. ב. אם אכן התבקש להכין ערר אף אם לא הוגש בסופו של דבר מגיע לו שכר על כך. כך היא דעתי. אם טרם עשה עבודה בנושא/או לא התבקש לעשות כן, לא מגיע לו שכר.

יוליה

האם 7אלף זה שכר הוגן לכתיבת ערר בלבד?יש גבול הגיוני לכמה עו"ד יכול לדרוש על זה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

קשה לאמוד את התמחור , התמחור קשור למורכבות התיק וגודלו, השעות שהושקעו בהכנתו, פגישות ועוד וכמובן מי העו"ד מידת נסיונו והרזומה שלו. בהחלט יכול להיות שזהו התמחור התואם את התיק.

יוליה

תודה על המענה אך אני מדגישה שזה רק עבור כתיבת ערר.על מה שנעשה לפני כן עוד"ד קיבל שכר.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אין ביכולתי לתת מענה בנושא שכר טרחה וגובהו. בהצלחה.