עידה שגיב

קנס על אי פינוי בזמן

שלום, אנחנו גרנו בדירה במשך 3 שנים תחת חוזה שכירות שחודש בכל שנה. ובכל שנה בעל הדירה רצה לעלות את שכר הדירה ולאחר מו"מ הגענו לסכום פשרה והמשכנו חוזה. לאחר השנה השלישית בעל הדירה שוב רצה להעלות את השכירות אך הפעם ב 1400₪ יותר!! אז שוב ניהלנו מולו מו"מ בניסיון להגיע לסכום הוגן. תקופת הניסיון הייתה בערך שבועיים שלוש וכשבעל הדירה החליט שאין פשרה בינינו דרש שנפנה מידית את הדירה, אנחנו מצידנו ביקשנו הארכת זמן של תקופה מסויימת מאחר ולא מצאנו דירה ואנחנו משפחה עם ילדים קטנים. הוא ביקש תאריך יציאה ונתנו לו תאריך. ובחודש/ חודשים הנל שילמנו לו שכר דירה כפי שרשום בחוזה (שכבר לא היה תקף) ואכן פינינו את הדירה בזמן שנדרש. לפני שהודענו לו על תאריך פינוי קיבלנו ממנו הודעת ווצאפ שמדברת על קנס(שלא ככ הבנו למה הוא מתכוון) שאנחנו אמורים לשלם על אי יציאה בזמן. אז שוחחנו בטלפון ואמרתי לו את התאריך פינוי והוא השיב בהסכמה ואכן קיבל את התשלום על כל יום ויום שגרנו שם עד תאריך הפינוי. לאחר שפינינו את הדירה הוא טוען שאנחנו צריכים לשלם לו 220₪ על כל יום שנשארנו בדירה מרגע שהודיע לנו על פינוי ( בחוזה רשום שישולם קנס על סך 220₪ על כל יום שנשאר בדירה) השאלה שלי האם הקנס הוא בנוסף לשכר הדירה שהוא כבר גבה מאיתנו בכל התקופה הזאת? בעל הדירה גר בצרפת לכן כל התקשרות איתו היא בשיחות או בהתכתבות. כשהוא שאל אותנו מתי נפנה לו את הדירה ונתנו לו תאריך זה לא מהווה הסכמה בעל פה? במיוחד כאשר הוא קיבל מאיתנו 6600₪ כל חודש שבו נשארנו! אשמח לתשובתכם, עזרתכם והבנתכם כי אנחנו ממש בבעיה מכל הדבר הזה

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

אם היה סיכום בינכם אין לכם חובה לשלם את הפיצוי.שיתבע את הפיצוי והדבר יתברר בבית המשפט.

עידה שגיב

תודה! אכן היה סיכום בינינו, אבל עכשיו הוא טוען שלא היה והשיחה הייתה בשיחת ווצאפ כי הוא גר בחו"ל ולכן השיחה לא מוקלטת. הסכמה בעל פה תעזור לי? מילה שלו נגד שלנו? זה שהוא קיבל תשלום כל חודש לא יכל להוות עדות של הסכמה?