שמואל

מה הההגדרה המשפטית היסודית

מה ההגדרה היסודית הבסיסית של הפרה של חוזה. כוונתי, מה צריך להיות המרכיב המרכזי שבגינו מהותית תיתכן תביעה להפרה במובן המשפטי. אני לא מתכוון לחוזה כמו רכישת מקרר שלא סופק. אלא למה צריך להיות הדבר המרכזי שבית המשפט ישתכנע שנוצרה הפרה, וזאת כשאר יש חוזה כתוב, האם התיחסות היא למה שהוסכם בכתב, כלומר יש חשיבות מרכזית לכתוב זאת אומרת בסופו של דיון היתרון נמצא במה שהוסכם בכתב, ומשם ההפרה, או שהפסיקות נוטות להבנה המורחבת של המקרה. כמובן על פי ניסיונך והבנתך המקצועית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

על פי לשון החוק בהגדרות- "הפרה" - מעשה או מחדל שהם בניגוד לחוזה; חוזה חתום בין שני צדדים נוא ההוכחה הטובה לסיכום בינהם. כל הפרה בלשון ההסכם יכול להתפרש בצורות שונות ובהתאם להלך הרוח בהתקשרות בין הצדדים והדבר אינו שחור ולבן ונתון לשיקול דעת ביהמ"ש. בייחוד שהדברים אינם ברורים ונהירים מלשון הטקסט. בהצלחה