משפטי– זאפ
משפטיפורומיםחוזיםאיחור במסירת דירה חוזה מכר (הפרה יסודית)

מנהלי הפורום

עו"ד גילעד ושדי

עו"ד גילעד ושדי

בעל תואר ראשון במשפטים L.L.B, בעל תואר שני במנהל עסקים M.B.A וחבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 2007. עו"ד גילעד ושדי עוסק בעריכת חוזים עסקיים, הסכמי ממון ורכוש, חוזי מכר ושכירות, חוזי תמ"א 38 וכן עוסק במתן חוות דעת לפרשנות חוזה. עו"ד גילעד ושדי מייצג את לקוחותיו בעסקאות מקרקעין שונות ומגוונות, מייצג יזמים וקבלנים בעסקאות פינוי בינוי ותמ"א 38 . כמו כן, עו"ד גילעד ושדי הנו מגשר מוסמך, בוגר קורס גישור בסיסי, גישור מתקדם ("פרקטיקום"), קורס גישור במשפחה והינו מוסמך מטעם ועדת גדות ובתי המשפט.

קביעת פגישה
0779968209
חזרה לפורום

איחור במסירת דירה חוזה מכר (הפרה יסודית)

אמי
אמיר

האם הפרה יסודית של ההסכם ע"י המוכר בטענה שאין לא איפה לגור עד שדירתו (בבניה) תהיה מוכנה תזכה אותי בפיצוי הרשום בחוזה ללא צורך במשפט ? האם הפיצוי יכול להיות מוקטן ע"י בית המשפט ? האם ניתן לכפות עליו פינוי מהיר כדי שאני לא אפר מול הקונה שלי (תגובה שרשרת)

RE:
ירו
ירון מרויץ

אמיר שלום, אי מסירת החזקה במועד אכן לכאורה מהווה הפרה יסודית, אשר מזכה את הקונה לבטל את החוזה, גם ללא הודעה מוקדמת, אף כי תמיד מומלץ לתת התראה מוקדמת לפני הביטול. פיצוי מוסכם, ככל שהמפר לא משלמו , מחייב הגשת תביעה וקבלת פסק דין נגד המפר, כדי שיהיה ניתן לאכוף עליו את החיוב. בית המשפט רשאי להקטין את סכום הפיצוי המוסכם, ככל שהוא נראה כקנס ולא כסכום צפוי לנזק שעלול להגרם עקב ההפרה.