שלום

כינוס נכסים לדירה הצעה מגובה ב 5% צ'ק בנקאי

הגשתי הצעה נמוכה משמעותית מגובה מחיר הדירה המוערך(לפי הערכת שמאי). זאת על מנת להשתתף בהצעה וגם להביא צ'ק בנקאי נמוך משמעותית(כל זה לאחר ששוחחתי עם הכונס על כך). השאלה שלי היא, בהנחה שזכיתי בהתמחרות, והמחיר עלה משמעותית, האם אצטרך להשלים את סכום הצ'ק שהגשתי בזמן ההתמחרות כך שיהווה 5% מסכום ההצעה שניסגרה? או שבמקרה של נסיגה שלי מהעסקה לאחר הזכייה, ילקח ממני רק הסכום אותו נתתי עם ההצעה?

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, התשובה לשאלתך נמצאת במסמכי המכרז. בנוסף, אין כל בעיה לפנות לכונס או מי שמנהל את המכרז ולהעלות בפניו את השאלה מבעוד מועד. בדרך כלל יש להשלים את סכום הביטחון (שיק בנקאי או ערבות בנקאית - מקובלים בדרך כלל) לחלק היחסי מההצעה שהועלתה במהלך ההתמחרות. יחד עם זאת צריך לבדוק כל מקרה לגופו, להתייעץ ובהחלט נתן לבחון זאת מול הכונס, כאמור.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים