שמעון

מכירת דירה בכינוס בהליך גירושין

גרושתי ואני מוכרים את דירתנו בכינוס נכסים במסגרת הגירושין ע"י עורכי הדין שלנו. שאלתי היא האם יתכן שבית המשפט יאשר את המכירה מתחת למחיר הערכת השמאי? האם בדרך כלל מחיר המכירה מכסה את השכר טרחה והוצאות הפרסום כך שאני לא מוכר בהפסד? וכן האם שכר הטרחה של הכונסים משולם רק אחרי ששנינו מקבלים את החלק שלנו בדירה?

עו"ד גיל ורגון

שמעון שלום, יש מצבים בהם מאושרת מכירה מתחת להערכת השמאי. במקרים כאלו ידרשו הסברים של כונסי הנכסים. מחיר המכירה בדרך כלל לא כולל את שכר טרחת הכונסים והוא יופחת מחלק של כל אחד מהצדדים. לגבי מועד התשלום - בדרך כלל מדובר בתשלומים מקבילים. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים