אלעד

קנייה לא מוצלחת מכונס נכסים

שלום, קנייתי דירה מכונס נכסים לפני כחודשיים, בחוזה הדירה שסופק לנו מראש בטרם התמחור הצהיר הכונס כי זכויות הנכס אינם על שם החייבים כלומר הם לא העבירו בעלות מהאדם שקנו ממנו במקור. עוד נאמר בחוזה כי אין לכונס עניין אם אקבל משכנתא לנכס או לא ועליי לבצע את התשלום כמוסכם. בתמחור שנערך נשאלה על ידי שאלה האם ישנה בעיה לקחת משכנתא למרות שלא נעשתה העברת בעלות בנכס, תשובתו של הכונס הייתה חד משמעית שלא צריכה להיות בעיה והוא אישית עובד עם שני בנקים שמבחינתם אין בעיה. כמובן שלאחר חתימה מסתבר שהבנקים (כולל אלו שהכונס עובד איתם) לא מוכנים לתת את ההלוואה המבוקשת על אף אישורה העקרונית, עד להעברת בעלות מסודרת. כשפניתי לכונס שוב בצורה מסודרת, הוא התחיל קצת לקשקש וטענתו המרכזית היא שזה לא בעיה שלו וכל מה שהוא אמר למשתתפי התמחור הוא לפי ניסיונו הכללי והוא בכלל התכוון לאישור עקרוני ולא להלוואה פיזית וכל מיני שטויות שלא מחזיקים מים. מצד אחד הוא החתים אותי על חוזה שרשום בו שלא מעניין אותו אם אקבל משכנתא או לא מצד שני הצהרותיו בתמחור לא השאירו בי מקום של ספק לגבי המשכנתא, מה גם שהבהרתי שאני לוקח 60 אחוז מימון דרך משכנתא. 1. לאחר כל התיאור הנ"ל שאלתי היא: האם יש להצהרות בעל פה של הכונס תוקף משפטי על אף החוזה ? (כמובן שכל משתתפי התמחור שמעו את זה ולפחות שלושה מוכנים להעיד לטובתי) 2. האם יש הליך מסודר (ומהו? ) לתביעה נגד כונס נכסים? נ.ב. כל הבנקים אישרו לי את ההלוואה(מגובה במסמכים) אך הם אינם מוכנים להעביר את הכסף ללא העברת בעלות. אלעד

עו"ד גיא סגלוביץ'

אלעד שלום, כונס הנכסים הינו שלוחו של בית המשפט. לפיכך, כל אמירה הנאמרת על ידו הינה בעלת חשיבות רבה. כמובן, שאת שנאמר יש לקרוא בתוך ההיקשר ויש לבדוק בדיוק מה אמר הכונס במהלך ההתמחרות. בסיטואציה שאתה מתאר, בכפוף לבדיקה מעמיקה של פרטים נוספים, הרי שיש לך טענות טובות אותם אתה יכול להעלות בפני הכונס ואף בפני הטריבונל בפניו מתנהל הכינוס. המלצתי בעניין זה כי תקבל ייעוץ משפטי. לאחר הבנת מצבך, ייתכן ותוכל אף לפנות אל הכונס, אשר מצידו אולי יוכל אף לסייע בקבלת המשכנתא או במציאת פתרון אחר. בברכה, גיא

אלעד

שלום עו"ד גיא, הכונס אמר שלא מעניין אותו שאין משכנתא (למרות שהוא אמר בפירוש אל מול כל הנוכחים ועל בסיס זה ניתנו ההצעות). עוד אמר שהוא מוכן לחכות עם התשלום עד לאחר שהוא יסיים את העניין עם זכויות בנכס אבל אני אשלם את כל הריביות וההצמדות בגין זה, כי שוב, זה לא מעניין שלו שאין אפשרות לקחת הלוואה והבנק לא מוכן לשלם. אני שואל במישור המשפטי אני מעוניין לתבוע את הכונס על זה שהוא הכניס אותי לפלונטר הזה - ריביות והצמדות שנגמרו בגללו. הבנתי שלפי סעיף 58 לחוק הוצאה לפעול יש לכונס אחריות גם כלפי מה שהוא אומר לזוכים ודרך הפעולה שלו. יש לי כמה שאלות: אם הוא נציג של בית משפט אז זה אומר שאני תובע גם את רשם ההוצאה לפעול במקביל אליו? (שניהם יהיו צד בתביעה) איפה תובעים כונס נכסים? תודה אלעד

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, הופנתה תשומת ליבי להערתך זו, האם קיבלת עליה תשובה? באם לא אנא פנה למשרדי. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים