ליאורה

הסכום המינימלי שאותו ניתן להציע בקניית דירה מכונס

שלום רב, אין לנו ניסיון כלל וכלל בנושא קניית דירה מכונס אך היינו רוצים לנסות את מזלנו. ברצוננו לדעת מה הסכום המינימלי אותו אנו יכולים להציע כהצעה על דירה והאם ישנם סכומים מקובלים וממוצעים לדירות מכונס והאם דירות מכונס אמורות להימכר מתחת למחיר השוק שלהן ואם כן האם 40 או 50 אחוז מתחת למחיר השוק הינו מקובל? סליחה על הבורות וחוסר ההבנה ותודה מראש על תשובתך האדיבה.

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, ברוכים הבאים לעולם "כינוסי הנכסים". ההמלצה החשובה ביותר שאוכל לתת לך עם כניסתך לתחום זה, היינה לקרוא את מסמכי המכרז. המסמכים החשובים שעליך ללמוד מתחילים במודעה המפורסמת (בעיתון או באתר האינטרנט בו מצאתם את העסקה), את פרטי העסקה והליך הכינוס, כפי שיועברו לך ממשרדו של כונס הנכסים וכן את טיוטת הסכם אשר יועברו לך ממשרד הכונס. לא בכל כינוס, כמו שלא בכל מכרז יש מחיר מינימום. במידה ויש מחיר שכזה, אז הדבר יצטרך להיות מפורסם במסמכים שהוזכרו לעיל. מניסיוני, כמו בכל דבר הנוגע לשוק החופשי, אי אפשר לדעת בכמה ייסגר המכרז. לפעמים מכרז מסתיים כאשר הנכס נרכש במחיר הגבוה מהשמאות שנעשתה לנכס, לפעמים במחיר הנמוך בצורה משמעותית מגובה השמאות. כאשר מתבקש אישור למכירת נכס במחיר נמוך משמעותית מהסכום הקבוע בשמאות, יתכן כי הגורם המאשר את העסקה (בית המשפט או ראש ההוצאה לפועל) , ימצא שאין מקום לאשרה וידרוש הליך נוסף של פרסום. נראה ויהיה נכון פשוט למצוא את הנכס אשר אתם מעוניינים בו ולהתייעץ במהלך העסקה הראשונה עם גורם מנוסה יותר וכך ללמוד. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים