דנית

דפי חשבון של כינוס נכסים

שלום, בהליך כינוס נכסים במסגרת גירושין רכשתי את חלקו של הבעל בדירה. העברתי את הכספים לקופת הכינוס. כונסת הנכסים הייתה עו"ד של הגרוש. מחשבון הכינוס אליו הועברו הכספים שאני שלמתי עבור מחצית הדירה, החלה הכונסת להציג בפניי מכתבים לבנק בהם היא דורשת להעביר כספים לכל מיני גורמים ודורשת שאשלם אותם. לטענתה אני מחוייבת בהם. מאחר ואני לא מאמינה לה בקשתי אסמכתאות לכך מהבנק שתומכות בדרישתה זו.-היא סירבה. פניתי לבית המשפט והשופטת קנסה אותי ב1100+מע"מ עקב כך שבקשתי מסמכים אלו ,בטענה שאין לי זכות לדעת לאן יצאו כספים מקופת הכינוס כי אני הקונה. ברור לי שמשהו פה לא כשר. אני מבקשת לערער ,אבל אני צריכה לתת סעיף תימוכין בחוק שמאפשר לי לדרוש זאת. אפשר להפנות אותי או לכתוב לי אותו? תודה

גיא סגלוביץ', עו"ד

דנית שלום, אם אני מבין נכון, את רכשת דירה מכינוס כאשר קודם לרכישה לא היו לך זכויות בדירה. איני יודע באיזו פניה פנית לבית המשפט ומדוע בחר בית המשפט להטיל עליך את התשלום שהטיל. אציין כי אם אני מבין נכון את תיאור המצב, הרי את צריכה להתרכז בביצוע הסכם המכר, כלומר ביצוע חובותיך ומאידך ביצוע החובות כלפיך, כפי שמנוסחים בהסכם, או על פי כל דין. מכאן שאם כונס הנכסים ביצע פעולות, שאינן נוגעות להסכם והם קשורות ליחסים שהקימו את הכינוס, אכן אין זה מעניינך. אם בהתנהגות יש השפעה עליך בשים לב לזכויות שאת רוכשת ולתנאי ההסכם, אז את יכולה להעלות טענות. בכדי לקבל תשובה יותר מפורטת נצטרך פרטים נוספים. גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים