שגיא

צו כינוס לנכסי החייבים בתיקי הוצל"פ

היי לאחרונה קיבלנו הודעה על חייבים שלנו בתיקי הוצל"פ - כי ניתן צו כינוס לנכסי החייבים ונקבע דיון בעוד שנה וחצי שבמהלכו יישקל גם מתן הפטר לחייבים. להדגיש, כי החייבים לא שילמו כל תשלום אלינו במהלך כל השנים והתחמקו פעם אחר פעם מכל תשלום שהוא. חובם של החייבים אלינו עומד ע"ס של 350,000 ש"ח - אולם בניגוד לחובות אחרים - כאן מדובר על דמי שכירות שלא שולמו במשך מס' שנים תוך ידיעת החייבים שלא יוכלו לשלם את התשלומים, ולמרות זאת הם נשארו בדירה עד לרגע האחרון - הוא רדע הוצאתם ממש לפני הגעת משאית הפינוי מטעם ההוצאה לפועל. שאלתי: איך אפשר להתנגד להליכים האמורים? האם רק ע"י הופעה במועד הדיון האמור? האם לשלוח בקשה לבית המשפט המחוזי? אודה על פירוט דרכי הפעולה האפשריים. בתודה מראש,

גיא סגלוביץ' עו"ד

שלום, נדמה וחל בלבול. מהמידע שאתה מוסר, ככל הנראה החייבים, במקרה זה נכנסו להליך של פשיטת רגל. ניתן להניח שהליך זה החל לפני זמן וככל הנראה הם הגישו בקשה להפטר. במסגרת הבקשה הזו, לכם, יש בהחלט מעמד. זו נשמעת אכן כהזדמנות האחרונה שלכם לעמוד על זכויותיכם. בהתאם, יש לכם כלים משפטיים, שבוודאי אסור שיסתפקו בהופעה לדיון. מאחר ורוב המידע חסר, ככל הנראה גם לכם, השלב הראשון הוא איסוף המודיעין וקבלת התמונה המלאה בנוגע לתיק, לא רק במבט של החוב כלפיכם, אלא בשים לב לכלל החובות ונעשה בשנים האחרונות. לאחר שתקבלו את התמונה המלאה תוכלו לגבש את טענותיכם ולבחור את דרך הפעולה הנכונה ואת הדרך הנכונה להציג אותן. בכל מקרה, הפטר הנו מצרך נדרש מבחינת החייבים ולכן ייתכן שבאם תעמדו על זכויותיכם, תוכלו, אולי, גם בדרך של מו"מ לכסות חלק מהחוב כלפיכם. במידה ויש עדיין שאלות, אנא הרגישו חופשי להתקשר. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים