הילה

רכישת דירה ע״י הבעלים בכינוס נכסים

אני מוכרת את הדירה שלי בעקבות גירושים עם בעלי, קיימת האפשרות שארצה לקנות את הדירה לבדי על מנת להמשיך לגור בה. האם עלי להודיע לעו״ד שבית המשפט מינה לי את המחשבה שלי? מכיוון שהוא גוזר על כך את שכרו הוא יסכים לעזור לי בכך?

גיא סגלוביץ', עו"ד

שלום, נדמה לי כי ברור, שהדרך הטובה ביותר, באם מצב ההדברות מאפשר זאת, להסכים עם בעלך לרכוש את חלקו ישירות ללא כל הליך נוסף. בלית ברירה באם המכירה קבועה להיום במסגרת מכרז מכל סיבה שהיא (למשל העדר הסכמה על המחיר) יש לבחון את ההסכם שהוליד את ההתמחרות או החלטת בית המשפט. שאלה ראשונה האם יש לך את הזכות לרכוש במחיר הגבוה שיתקבל במכרז (להשוות מחיר)? בהתאם לתשובות לשאלות אלו, צריך לקבל החלטה האם להצטרף כמציעה במכרז או להמתין ולראות את הוצאותיו. בסיטואציה הזו מומלץ מאוד שתתייעצי עם עורך דין. אני מבין משאלתך שמונה עורך דין. איני מבין אם זה מונה לייצג אותך, או שזה מונה כבר ככונס אשר צריך להשלים את עסקת המכירה? איני חושב שיזיק בכל מקרה להתייעץ איתו להבין ממנו כיצד הוא רואה את המצב. אם הוא יקבע עמדה באשר לסוג הזכות שיש לך: בעלת זכות סירוב למשל, חשוב לקבל עמדה זו בכתב. המקרה אינו ברור, וכרגיל המלצתי לקבל ייעוץ משפטי מלווה למקרה. בברכה, גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים