אירית

הארכת אשרת שהייה בארה"ב

אני נמצאת כעת בארה"ב. יש לי ויזה ל 10 שנים בתוקף (תקפה עד אמצע שנת 2027). . בכנעסה לכאן קיבלתי אשרת שהייה לחצי שנה מסוג B2. שהיתיי כאן לצורך טיול (במהלך 5 חודשים). תוקף אשרת השהייה שלי עומד לפוג בעוד כ 17 יום. אני רוצה לבקש הארכת שהייה. עלתה כאן הזדמנות עסקית ורציתי לבקש הארכת השהייה שלי לצורך קבלת ההכשרה (שהיא הכשרה ללא קבלת תשלום, כלומר אני לא עובדת או מרויחה כאן). אני לא יודעת מה לעשות טכנית. למי לפנות (אני נמצאת כעת בסקרמנטו, קליפורניה)? מה המסמכים שאני צריכה להביא (האם מספיק המכתב הרשמי מבעל העסק שרוצה להכשיר אותי?), מה לעשות כדי לזרז את ההליכים כדי שאספיק לקבל תשובה לפני שאשרת השהייה שלי פגה? האם מסמך כתוב מרשויות ההגירה שהבקשה בתהליכי טיפול , יספיק לי כדי להישאר כאן גם מעבר לתפוגת תוקף הויזה ? עד שאקבל אישור רישמי? תודה !

עו"ד אלכס ברוש

שלום אירית, לצורך קבלת הארכה יש למלא את טופס I-539 ולשלם את האגרה. כדאי לך לקרוא את ההוראות באתר של רשות ההגירה לארה"ב לפני שמתחילים בהליך. מצד שני, יש לקחת בחשבון שבכלל לא מומלץ לבקש הארכה - כי הדבר מסכן את האפשרויות שלך לבקר בארה"ב בעתיד. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד