גילה

ויזה אמריקאית בדרכון שאבד ונמצא לאחר הנפקת דרכון חדש

שלום, לפני מספר חודשים נאלצתי להוציא דרכון חדש (ביומטרי) לצורך נסיעה לאירופה, מאחר ולא מצאתי את הדרכון הישן (ובו ויזה אמריקאית תקפה עד 2023). הצהרתי במשרד הפנים על אבדן הדרכון, אך טרם הצהרתי על האבדן בשגרירות האמריקאית. לפני ימים אחדים נמצא הדרכון האבוד, שבוטל כאמור. האם ניתן להשתמש בוויזה שבדרכון המבוטל בצמוד לדרכון החדש, כדין דרכון שפג תוקפו? האם עליי להודיע למשרד הפנים הישראלי על מציאת הדרכון הישן? אודה לעצתך הטובה, גילה

גילה

שלום אלכס, האם תוכל לייעץ לי בנושא? אשמח לתגובתך. תודה רבה!

עו"ד אלכס ברוש

שלום גילה, בנסיבות העניין, למרות שהויזה עצמה הינה לכאורה בתוקף, לא מומלץ לקחת סיכונים (שכן דיווחת כבר על אובדן הדרכון). לכן, יש להגיש בקשה לקבלת ויזה חדשה לארה"ב. בברכה, אלכס ברוש, עו"ד