אייל

ויזת סטודנט לחייל משוחרר

היי אני בן 23, חייל משוחרר מעוניין להתחיל באוגוסט או שנה הבאה לימודים בארהב(אם יקבלו אותי ללא בגרות אתחיל כבר באוגוסט), יש לי כבר ויזת תייר, הייתי כבר בטיול בארהב למשך חמישה חודשים שבמהלכו גם השקעתי בנדלן. שאלותי המשפטיות: האם לקונסוליה משנה אם יש או אין לי בגרות?(בהנחה שהאוניברסיטה קיבלה אותי ושיש לי הוכחות למימון הלימודים יש לי.) האם עצם העובדה שיש לי נכסים בארהב משנה משהו במשוואה? האם במידה וארצה להתחיל לימודים רק בינואר זה תקין בנתיים לנסוע לארהב לבקר את הנכסים שלי ולקנות עוד? האם הסיכון הוא גבוהה בתור חייל משוחרר להגיע בפעם השניה לארהב (חצי שנה אחרי שהייתי שם חמישה חודשים) כשהסיבה היא השקעות נדלן תודה מראש

אלכס ברוש, עו"ד

שלום אייל, לגבי ויזת סטודנט, בהנחה שהתקבלת למוסד לימודים מוכר על ידי רשויות ההגירה לארה"ב, ויש לך מספק אמצעים כספיים כדי לחיות בארה"ב ולשלם שכ"ט עבור שנת הלימודים הראשונה, אז לא צריכה להיות בעיה עם קבלת הויזה. כמובן, כי בסופו של הדבר ההחלטה נתונה לשיקול דעתן של רשויות ההגירה. העובדה שיש לך נכסים בארה"ב אינה רלוונטית כאן. כעקרון מנפיקים את ויזת הסטודנט רק בסמוך להתחלת הלימודים, כך שכניסה לארה"ב זמן רב לפני הלימודים תתאפשר רק על ויזת תייר בתוקף. לגבי כניסה בתור תייר - תמיד קיים הסיכון שלא יתנו לך להיכנס לאחר שהיה ממושכת בארה"ב לפני כן, אבל במקרה שלך לא נראה כי תהיה בעיה כלשהיא... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

י

ובכללי, גם אם הצגת שאתה מחזיק בנכסים בארהב ושיש לך כסף, יתכן ותוחזר חזרה? אין משהו שמגן על משקיעים, שלא הגיעו בשביל לעסוק בעבודה בלתי חוקית? הרשויות הרי נהנות ממשקיעים.

אלכס ברוש, עו"ד

שוב, לעובדה שיש לך נכסים בארה"ב, אין קשר למעמד שהינך מבקש. כן, למרות שיש למישהו נכסים בארה"ב, עדיין יכול לסרב לו כניסה, על כל המשתמע מכך... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד

אלכס ברוש, עו"ד

שוב, אין קשר לעובדה שיש לך נכסים בארה"ב למעמד שהינך מבקש. כן, למרות שיש למישהו נכסים בארה"ב, עדיין יכולים לסרב לו כניסה, על כל המשתמע מכך... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד