אבינועם ברטל

סרוב תחת 221G (ויזה לארה"ב)

זו פעם שלישית שאני מגיש בקשה אשר נענית בויזה לשנה בלבד ; בעבר אכן הייתי עובד התעשייה הבטחונית - ולכן הסיבה הייתה סבירה ; כעת הגשתי בקשה שלישית (לקראת נסיעה לטיול פרטי עם חברים) , כאשר אני כבר גמלאי (בן 69) ושוב נתבקשתי להגיש טפסים נוספים תחת סעיף 221G (להגיש קו"ח + פרטים על ביקורים בעולם בחמש השנים אחורה ועוד ועוד..) - וברור לי לאן זה יוביל - שובויזה לשנה בלבד... האם יש טעם לערער ? אם כן בפני מי ??מה האופציות שלי לקבל ויזה לתקופה מלאה...שהרי כל פעם זה "טרטור" והוצאה כספית ניכרת.

עו"ד אלכס ברוש

שלום רב, לא ניתן לערער על ההחלטה... בעצם אין כזה דבר "תקופה מלאה". נכון, שבדרך כלל נותנים את הויזה לארה"ב ל-10 שנים, אבל לפי החוק יש לפקידי ההגירה לתת את הויזה לכל תקופה שנראית להם, על כל המשתמע... בברכה, אלכס ברוש, עו"ד