אילן

היעדרות עובדים ממקום העבודה

רונן שלום! שני עובדים שלי קיבלו צו 8 ומזכירה ביקשה להשאר עם הבן בבית. אני כמובן מבין את כולם אך האם לגבי האם אני מחויב לשלם עבורה או שהדבר נחשב כיום חופשה? תודה רבה ובשורות טובות

עו"ד רונן קינן

בהנחה שהאזור בו ממוקם עסקך הוגדר כשטח מצב חירום, הרי שמזכירתך יכולה להישאר בביתך ועליך לשלם לה את שכרה כחוק.

אמיר שושני

שים לב אילן, ביום 15/11/12 פירסם משרד התמ"ת הנחיות, על פיהן יש להישמע להוראות פיקוד העורף באיזור של עד 7 קילומטר, ובאיזור של עד 40 קילומטר. עד 7 קילומטר - ישולם שכר למי שלא בא לעבודה על פי הוראות פיקוד העורף. מ-7 ועד 40 קילומטר - ישולם שכר להורים לילדים עד גיל 14, שנשארו בבית עם הילדים אם נסגרו מסגרות החינוך.