משפטי– זאפ

מנהלי הפורום

עו"ד עידן דביר

עו"ד עידן דביר

עורך דין עידן דביר מתמחה בדין הצבאי על רבדיו השונים ועוסק בכל תחומי המשפט הצבאי לרבות משפט צבאי-פלילי, דין משמעתי, משפט מנהלי והליכי גיוס לצה"ל. בעברו, שירת במגוון תפקידים בפרקליטות הצבאית ובהם גם כסנגור צבאי. עו"ד דביר הינו בעל אישור ייצוג בבתי הדין הצבאיים ובפני ועדות וגורמי צבא שונים. עד היום ייצג למעלה מאלף חיילים, נגדים וקצינים במגוון עבירות צבאיות – עבירות העדר מן השירות (השתמטות, נפקדות, עריקות), עבירות נשק, עבירות סמים בצה"ל, עבירות תעבורה צבאיות, עבירות ביזה ועבירות מבצעיות, התעללות ושררה כלפי פקודים, וכל שאר העבירות הפליליות המובהקות.

קביעת פגישה
0539374030
עו"ד שמעון כץ

עו"ד שמעון כץ

בעל ניסיון של מעל ל-30 שנה בתחום נזיקין וביטוח. משמש כיו"ר משותף של פורום הנזיקין הארצי ויו"ר ועדת האתיקה של מחוז תל אביב. יענה לשאלות גולשים בנושא נזקי גוף, שאלות לגבי ביטוח לאומי, אובדן כושר עבודה ועוד

קביעת פגישה
עו"ד לימור פרץ

עו"ד לימור פרץ

עו"ד לימור פרץ עוסקת בתחום הנזיקין - ביטוח לאומי, משרד הביטחון ותאונות

קביעת פגישה
0772314588
עו"ד אסף ברבי

עו"ד אסף ברבי

עו"ד אסף ברבי מעניק ליווי בנושאי חובות, הוצאה לפועל, חדלות פרעון, בנקים, עסקים קטנים

קביעת פגישה
0539377802
רונן אבניאל - משרד עורכי דין

רונן אבניאל - משרד עורכי דין

עורך דין רונן אבניאל הינו עורך דין מתמחה בביטוח לאומי, עורך דין ותיק ומנוסה אשר עומד בראש משרד עצמאי החל משנת 1999. עו"ד רונן אבניאל מומחה בטיפול בזכויות ובתביעות של חולים ונכים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות ביטוח, מס הכנסה, משרד הבריאות, משרד הרישוי וגופים נוספים. עו"ד רונן אבניאל מטפל בתביעות מול המוסד לביטוח לאומי בתחומים של קצבת נכות כללית, קצבה לשירותים מיוחדים, קצבת ניידות, הלוואה עומדת ( פטור ממכס), גמלת ילד נכה, נפגעי עבודה, דמי פגיעה, קצבת נכות מעבודה, מענק חד פעמי, פטור מס הכנסה, קצבה מיוחדת, שיקום, פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות, תוספת תלויים, נפגעי פעולות איבה, נפגעי תאונות, סיעוד, פיצוי לנפגעי גזזת, פיצוי לנפגעי פוליו. כמו כן, עו"ד רונן אבניאל מטפל מול חברות הביטוח בתביעות לאובדן כושר עבודה, סיעוד, מחלות קשות, נכות מוחלטת ותמידית ונכות מתאונה.

קביעת פגישה
0539367359
עו"ד סשה בוגטירוב

עו"ד סשה בוגטירוב

עו"ד סשה בוגטירוב עוסקת בדיני עבודה ומייצגת עובדים ומעסיקים מתחומי משק רבים. מייצגת נאמנה את לקוחותיה בערכאות המשפט השונות.

קביעת פגישה
0534256366
עו"ד ענת גינזבורג

עו"ד ענת גינזבורג

נוטריון ומגשרת, בעלת ותק של 35 שנה כפרקליטה. יו"ר ועדת נכים תגמולים ושיקום הארצית בלשכת עורכי הדין, חברת נשיאות והנהלת האגודה לרפואה ומשפט, חברת פורום הנזיקין של לשכת עורכי הדין, מגשרת מוסמכת, בוררת ומרצה.

קביעת פגישה
0539349600
עו"ד אבי סרביאנסקי

עו"ד אבי סרביאנסקי

עו"ד אבי סרביאנסקי עובד במחלקת הנדל"ן היוקרתית בפירמת עורכי הדין ש. הורוביץ . יענה על שאלות גולשים בנושאי נדל"ן, שכירות, הסכמי מכר וכל סוגיה משפטית בתחום המקרקעין שתעלה בעקבות המצב המורכב של המלחמה. עו"ד סרביאנסקי מתנדב מטעם לשכת עורכי הדין לענות על שאלות הציבור

קביעת פגישה
0534599413
עו"ד איציק עזרן

עו"ד איציק עזרן

עו"ד איציק עזרן מעניק ליווי לחייבים/עסקים שנקלעו לקשיים מול הבנקים, נושים. ישמח לענות בנושאי חדלות פרעון, הוצאה לפועל, הסדרת חובות ועוד

קביעת פגישה
0777296652
עו"ד גלעד בוידק

עו"ד גלעד בוידק

עו"ד גלעד בוידק מעניק ליווי, ייצוג ומענה משפטי בסוגיות של דיני עבודה ומקרקעין

קביעת פגישה
0532431156
חזרה לפורום

החזר כספי מגן פרטי

שיר
שירה

שלום!בעקבות המצב הבטחוני במשך שבוע הגן הפרטי של שני ילדיי היה סגור בהוראת הרשות המקומית(מועצה שפיקוד העורף הגדיר כחריגים ,הרשות המקומית מחליטה אם אפשי או לא לפתוח) לאחר כשבוע של לחימה שהרשות אסרה על פתיחת כל הגנים ,הרשות המקומית הודיעה לגנים הפרטיים שהם יכולים להחליט האם לפתוח את הגן או לא. כמובן שהפתיחה תהיה בתנאי שיש בגן מקום ממוגן. הגננת הגישה טפסים וכמו כן אישרו לה לפתוח. בגלל שהממד אינו מכיל את כל ה 40 ילדים היא החליטה לעשות בכל יום רוטציה של 22 ילדים. יוצא מצב שיום הילדים בגן ויום לא. הבעיה שלי שהגננת אמרה שפיקוד העורף נתן לה הוראה שכל ההתנהלות של הגן מקומת המרתף הקטנה (הנמצאת סמוך למרחב המוגן -ששם נמצא גם המטבח) נוסף לכך יש לציין שהמרתף לא יכול לקיים תנאים נורמלים לפעילות מ7-17:00 של ילדים בגילאי 3 חודשים עד 3 שנים כשהילדים צריכים לאכול שם לישון שם ולשחק שם במיוחד לא בעירבוב של גילאים כאלה. לכן,בגלל שזה לא היה נראה לי כל המצב הזה שוב שאלתי את הגננת ושוב נאמר לי על ידי גננת הגן שזו הוראה של פיקוד העורף להיות כל שעות הפעילות במקום המוגן וזה לא היה נראה לי הגיוני בכלל התחלתי לבדוק את העניין. בכל מקרה החלטתי לבינתיים שאני לא עושה עוול לילדים שלי שזקוקים למרחב מסויים ולא הגיוני לי שכל היום הם יהיו קבורים במרתף ללא יציאה לחצר או בכלל לא יכולים אפילו לרקוד או להשתולל במרחב קטן כמו המרתף. כשפניתי לפיקוד העורף הם אמרו שרק ביישובי עוטף עזה צריכים להיות כל שעות הפעילות בגן במרחבים מוגנים. אם זה אזור אחר לא חייב . אלא אם מדובר בחינוך מיוחד(שזה לא המקרה שלי). שוב פניתי אליה ושוב היא טענה את אותה טענה . פניתי לרשות המקומית יוצא מצב שהגננת מנסה להפיל את האחריות על כל מיני גורמים אחרים. אמרתי לה שכל עוד וזה לא נכון שהיא הייתה צריכה לשהות עם הילדים כל התקופה הזו החל מה 14 ליולי ועד היום במרתף אני רוצה החזר כספי כי לא שלחתי את הילדים לגן בגלל המקום החלופי שהיא החליטה עליו. הגננת ענתה שזה לא חוקי ולא מקובל ובינתיים גם על אוגוסט עומד לרדת הצק. לי ירד 4000 שח סתם עבור יולי ועוד 4000 שח סתם עבור אוגוסט. אני לא יודעת מה לעשות. היא טוענת שיש לה חוזה שמכסה אותה על ימי לחימה אבל אני לא חתומה על חוזה כזה השנה . חתמתי ב2012 לאותה שנה בלבד. האם היא יכולה להשתמש בזה כנגדי?

RE:
אמי
אמיר שושני(נכתב ע"י: שירה )

העקרון פשוט - אם הגן לא נתן לך את השירות - את לא צריכה לשלם. אם הגן נפתח ל-22 ילדים והיו בו 22 ילדים בלעדייך, אז את לא צריכה לשלם אבל אם היה מקום לילדה שלך ואת לא שלחת אותה ובגלל זה בגן היו פחות מ-22 ילדים הגננת תטען בצדק שהגן היה פתוח וערוך לקליטת הילדה שלך ואת לא רצית לשלוח אותה ולכן תצטרכי לשלם